Fejlesztés

2024.04.12. 10:00

Óvodát adtak át Sárváron

„Fényes, cifra palota, megnyitott az óvoda!” – zsongták az ovisok a Vármelléki Óvoda Szatmár utcai telephelyének átadóján adott műsorban. És valóban: az intézmény 350 millió forint vissza nem térítendő európai uniós támogatásból kapott kívül-belül új külsőt.

Polgár Patrícia

Jobbról Ágh Péter országgyűlési képviselő az ünnepélyes átadón

Fotó: Ohr Tibor

Mint azt Darázsné Horváth Kornélia intézményvezető elmondta, megtörtént az épület komplex felújítása, eszközbeszerzése és a belső udvar felújítása. Megújuló energiaforrás kialakítására, akadálymentes parkoló létesítésére és az épület teljes akadálymentesítésére is sor került. Új épületrész is épült az ovihoz, melyben csoport- és tornaszobát, foglalkoztató-, kiszolgálóhelyiségeket és teakonyhát is kialakítottak. 

Mint elmondta, a gyerekek kedvence az épület külső színezése lett, amivel végre igazi óvodához méltó miliő fogadja az érkezőket. A felújítás az eddigi legnagyobb projekt a Szatmár utcai óvoda életében. 

A beruházást Ágh Péter országgyűlési képviselő, dr. Kondora Bálint, a Vas Vármegyei Közgyűlés alelnöke, Kondora István polgármester és Varga Jenő önkormányzati képviselő is méltatta. Végül az első osztályba készülő ovisok vághatták át – felnőtt segítőikkel közösen – a nemzeti színű szalagot az intézmény talán leginkább szemet gyönyörködtető pontja, a magyar népmesék motívumaival és a sárvári várról készült illusztrációval díszített festett fal előtt, ami az óvoda dolgozói keze munkáját dicséri.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában