Már hagyomány

2024.04.06. 15:12

Látványos műsort adtak a ritmikus sportgimnasztikások Szombathelyen - sok-sok fotóval

Ügyes fiatal sportolók költöztek az AGORA nagytermébe szombaton délelőtt. A már hagyománynak számító ritmikus gimnasztika bemutatón egészen lenyűgöző gyakorlat-sorozatokat láthattunk idén is.

Csabai Bernadett

Fotó: Unger Tamás

Látványos bemutatóval köszöntötte a tavaszt a Magyar Ritmikus Gimnasztika Szövetség Vas megyei csoportja. A rendezvény szíve és lelke és a sportolók második anyukájaként is emlegetett Nagy Béláné Marika 1995 óta tartozik a bemutató szervezőinek csapatához. - Minden évben hirdetünk új ritmikus gimnasztika tanfolyamot, most az ezen résztvevők műsorát láthattuk. Hetente kétszer járnak órára a sportolók, különböző korcsoportokban – főként általános iskolások és középiskolások, de a óvodás tanulónk is van – osztja meg velünk Marika néni.

A legkisebbek még csak körülnéztek, ám a nagyobbak szőnyegre léptek, hogy megmutassák, mire is képesek. Egyéni és csoportos bemutatókkal is készültek, többek között a Zrinyi Ilona Általános Iskola Diákolimpia csapata is fellépett - Horváth Hanna, Koltai Karolina, Kovács Boglárka, Szíber Alíz - akik az Országos Diákolimpia döntőjében első helyezést értek el. Nagy Béláné kiemelte, szeretettel várnak mindenkit, aki érdeklődik a sportág iránt, hiszen a fizikai erőnléten túl az értelmi képességekre és a mentális egészségre is rendkívül jó hatással van a ritmikus sportgimnasztika.

A ritmikus gimnasztikát a tánc és a torna látványos egyvelegeként lehetne meghatározni, a versenyzők zenére koreografált gyakorlatokat mutatnak be különböző eszközökkel, például szalaggal, hurokkal, labdával vagy buzogánnyal. Ez a sportág nem csupán a technikai tudást és az erőnlétet teszi próbára, hanem nagy hangsúlyt fektet a kreativitásra és az eleganciára is a mozdulatsorozatokban.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában