Oktatás

2024.04.03. 14:12

Sakkbíróképzés Szombathelyen

Emelt szintű bíróképzést a Magyar Sakk Szövetség a Haladás Sportkomplexumban. A képzés ismét népszerű volt, az ország számos vármegyéjéből érkeztek a jelentkezők Szombathelyre.

Pum András

A tanfolyam több hallgatója is sikeres vizsgát tett

A résztvevők Budapestről, valamint Vas, Fejér, Pest, Borsod, Somogy, Zala, Győr-Sopron vármegyékből utaztak a vasi megyeszékhelyre. A Haladás VSE által rendezett tanfolyam anyaga megegyezett a korábbiakkal: 1. és 2. osztály esetében a sakkjáték szabályzata, digitális órák kezelése, a svájci párosítás és az értékszámszerzés rendszere, valamint az országos csapatbajnokság specifikus jellemzői. Országos szinthez pedig a korábbiak ismétlésén túlmenően a Swiss Manager párosító program gyakorlati ismerete és angol szaknyelv képezte az elsajátítandó anyagot. Előbbi két kategória számára írásbeli, utóbbinál bizottság előtti szóbeli vizsgát tehettek a résztvevők. A régióvezető versenybíró Pergel László (Haladás VSE) volt.

A vasiak közül sikeres National Arbiter vizsgát tett, így amennyiben a megfelelő gyakorlatot megszerzi,  NA FIDE-licenszet kérhet: Nyúli Leila (Haladás VSE) és Farkas Boglárka (Haladás VSE). Sikeres 1. osztályú vizsgát tett, így amennyiben a megfelelő gyakorlatot megszerzi,  jogosult lesz a vonatkozó bírói cím használatára: Petróczy Zoltán (Haladás VSE). Sikeres 2. osztályú vizsgát tett: Piri Tamás (Sárvári Sakk Club).

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában