Megóvás

2024.04.22. 17:11

Szemétszedés és virágültetés a Föld napján - A Fidesz-KDNP több képviselője, képviselőjelöltje varázsolta szebbé a szombathelyi parkot - fotók

Dr. Árvai György szervezésében a Fidesz-KDNP több képviselője, képviselőjelöltje varázsolta szebbé a Jászai Mari utca elején található parkot. A munkában aktív szerepet vállalt Lenkai Nóra is.

Horváth Zoltán Szabolcs

Forrás: Cseh Gábor

Ásókkal, kapákkal, gereblyékkel, valamint műanyagzsákokkal felszerelkezett képviselők, valamint képviselőjelöltek népesítették be a Jászai Mari utcában található, bizony eléggé elhanyagoltnak tűnő, szemétben viszont alaposan „bővelkedő” kis parkot. - A Föld napja alkalmából úgy gondoltam, hogy tevékenyen töltsük el ezt a délután. Még pedig úgy, hogy a munka mellett a közösségépítésnek is jusson szerep. Szemétszedéssel kezdünk, aztán pedig összegereblyézzük, amit kell, majd pedig elültetnénk azokat a színes, évelő kis virágokat, melyeket a saját pénzemből vásároltam – fogalmazott dr. Árvai György. Hozzátette: fontosnak tartom azt, hogy ezzel a pár órás munkával kézzelfogható, szemmel látható eredményeket érhetünk el, és talán picit fel is tudjuk hívni mások figyelmét a lakókörnyezetünk megóvására.

szemétszedés
Szemétszedés és virágültetés a Föld napján
Forrás: Cseh Gábor

Szemétszedés és virágültetés a Föld napján

A képviselők, képviselőjelöltek mellett Lenkai Nóra, a Fidesz-KDNP polgármester-jelöltje is részt vett a munkában. Nyugodtan mondhatjuk, hogy ő már gyakorlott „kertépítő”, ugyanis nem is olyan régen egy faültetésen vállalt aktív szerepet.

- A programomban is szerepel, hogy szebbé, rendezettebbé, tisztábbá kellene tenni Szombathely városát. Ez természetesen vonatkozik az ilyen parkokra is. A fák, növények ültetését pedig azért tartom lényegesnek, mert ezzel a tevékenységgel a jövőnket építhetjük, valamint a felnövekvő generációknak is példát tudunk mutatni – mondta Lenkai Nóra.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában