Három turnusban

2024.04.02. 08:00

Táborozás kedvezménnyel - Összesen 165 celldömölki gyermek tölthet egy hetet a balatonrendesi táborban

Három turnusban összesen 165 celldömölki gyermek tölthet el kedvezményes áron egy hetet a balatonrendesi táborban az önkormányzat támogatásával – erről még az év első, februári testületi ülésén döntöttek a képviselők. A turnusokon kívül nem celldömölki iskolák is használhatják a tábort.

Cseh-Egyed Bernadett

Felvételünk a balatonrendesi tábor jubileumi nyarát idézi. A mai gyerekek szülei, nagyszülei is őrizhetnek innen emlékeket

Forrás: VN-archív/GS

Korábban lapunk is megírta, 2022-ben volt a hatvanadik szezonja az önkormányzat tulajdonában lévő és a városgondnokság kezelésében működő Balatonrendesi Üdülőtábornak. A jubileumra komfortosabbá, korszerűbbé tették a faházakat: néhány emeletes ágy helyére szekrény került, így már nem az ágy alatti tárolókban kell a ruháikat elhelyezniük a táborozóknak. A családias hangulatú táborhelyen sport- és lábtengópálya, valamint pingpongasztal várja a fiatalokat, továbbá népszerű a hatalmas, nyolcszög alakú ebédlőként és közösségi térként is funkcionáló jurtaépület. 

A tavalyi magas energiaárak némileg csökkentek, ezért az önkormányzat úgy határozott: idén újra turnusokat hirdet celldömölki iskolások számára a balatonrendesi táborba. A februári képviselő-testületi ülésre készült anyag szerint három hét alatt összesen 165 celldömölki fiatalt látnak vendégül kedvezményes (fejenként 20 ezer forintért) áron. A táborban való részvételről a diákok iskolában nyújtott teljesítménye, tanórai és tanórán kívüli tevékenysége alapján az iskola tett javaslatot. 

Idén a városgondnokság költségvetésébe tervezték be a táborral járó kiadásokat: turnusonként három pedagógus vigyáz majd a gyermekekre, ők 100-100 ezer forintot kapnak, a kétfős konyhai személyzet bére 75-75 ezer forint hetente. Ehhez jönnek még a strandbelépők, amelyet szintén az önkormányzat áll. A turnusokon kívül a nem celldömölki iskolák is használhatják a tábort – ez esetben gyermekenként 5000 forintba kerül éjszakánként, ez a szállás- és konyhahasználatot tartalmazza, de az étkeztetést nem. A korábbi esztendőkben rockis, zeneiskolás és kézműves tábornak is helyet adott a celldömölki önkormányzat ikonikus balatonrendesi tábora.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában