Településfásítási Program

2024.04.09. 13:47

Tizenkét fát ültettek Szentgotthárdon

Az Országos Erdészeti Egyesület koordinálásával meghirdetett Településfásítási Program 2024 felhívásra eredményesen nyújtott be pályázott a város.

Horváth Zoltán Szabolcs

Forrás: VN

A program keretében a KEFAG Kiskunsági Erdészeti és Faipari Zrt. kiszállításával érkezett meg a 12 darab földlabdás ezüst hárs facsemete a Rába-parti településre. Az akció keretében a facsemeték szakszerű elültetése érdekében biztosítottak minden fához 3 darab támasztókarót, távtartót, takarómulcsot, védőrácsot, kötözőanyagot és minden igénylőnek egy madárodút, melyeket a facsemetékkel együtt szállítottak ki. A keddi napon 3 darab ezüsthársat az Arany János utcában a hiányzó fasor pótlásaként ültettek el ünnepélyes keretek között.

Az elmúlt napokban már 9 darab facsemetét ültettek el a SZET Szentgotthárdi Kft. munkatársai az István király utcában lévő járda mellett, ápolásukról pedig - a város többi növényzetéhez hasonlóan is - ők gondoskodnak. Huszár Gábor polgármester elmondta, fontos feladatnak tartja a településfásítást, a pályázat mellett saját forrásból is sor kerül több utca fásítására. A faültetésen részt vett a Szentgotthárdi Erdészeti Igazgatóságot képviselő Németh András erdészeti igazgató, valamint a Szombathelyi Erdészeti Zrt. részéről Varga Péter erdész, a cég ökoturisztikai, természetvédelmi és pályázatkezelési csoportvezetője.


 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában