Körkép

2024.04.21. 16:40

Választás 2024: Kik lennének polgármesterek a vasi városokban?

Kik lennének polgármesterek a vasi városokban? Körképünkből megtudhatja, április 21-éig kik vették fel a polgármesterjelöltséghez szükséges ajánlóíveket a helyi választási irodákban.

Tömböly Ágnes

Június 9-én polgármestereket is választunk

Forrás: VN-archív

Mnt arról korábban írtunk, hivatalosan is megkezdődött a választási kampány szombaton.  Kik lennének polgármesterek a vasi városokban? A Nemzeti Választási Iroda (NVI) oldalán közzétett információkból tájékozódtunk.

Szombathelyen április 20-án Lenkai Nóra (Fidesz-KDNP), Nemény András (ÉSZ), a Jobbik országgyűlési képviselője, Balassa Péter (KEJVE) és dr. Danka Lajos (Mi Hazánk) színeiben vette fel az ajánlóíveket. Mint arról írtunk, szombaton közösségi oldalán jelentette be Lenkai Nóra, hogy az induláshoz szükséges ajánlásokat összegyűjtötték. Nemény András is közölte: a jelöltséghez szükséges aláírásokat a helyi választási irodában leadta. Bővebb információkat a szombathelyi kampány indulásáról itt olvashat. 

Celldömölkön Fehér László polgármester mellett Nagy Gábor (Mi Hazánk), Tarczy István (független) és Majsa Szilárd (független) vette fel a polgármesterjelöltséghez az ajánlóíveket. 

Körmenden dr. Szabó Barna szombaton közölte, összegyűjtötte a szükséges ajánlásokat. Őriszentpéteren Őr Zoltán (független) Csepregen Horváth Zoltán (független) polgármesteren kívül más nem vette fel az ajánlóíveket. Vasváron Tóth Balázs (Fidesz-KDNP) mellett Vizi Richárd (független) vitt polgármesterjelölti ajánlóíveket. Kőszegen Básthy Béla (Fidesz-KDNP) és Giczy József (Mi Hazánk), Sárváron Kondora István (Fidesz-KDNP) mellett Gácsi Tibor (Sárváriakért Egyesület) gyűjti polgármesterjelöltként az aláírásokat. Vépen Kovács Péter (független) újrázna, ott Rózsa Hajnalka (független) indulhat a városvezetői székért. 

Répcelakon Szabó József (MSZP) hosszabbítaná mandátumát, de Németh Szandra (független) is felvette a polgármesterjelöltséghez az ajánlóívet. Szentgotthárdon Huszár Gábor (Fidesz-KDNP) a polgármesterjelöltséghez már összegyűjtötte a szükséges aláírásokat, Bana Tibor (független) és Sütő Ferenc (független) is vett fel ahhoz ajánlóíveket.  

Jánosházán és Bükön az NVI nyilvántartása szerint még nem vettek fel polgármesterjelölti ajánlóívet. A jelölteket május 6-áig 16 óráig lehet bejelenteni a helyi választási irodában, ezért mostani körképünk egy aktuális pillanatkép. Ha az NVI honlapján új jelölteket regisztrálnak, róluk is beszámolunk majd.  

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában