A fő szervezőt kérdeztük

2024.04.03. 16:19

VAS-FILM Vépen: 59-ből 29 film került be a versenykategóriába

Húszéves az idén a VAS-FILM Vas Megyei Függetlenfilm Fesztivál, melynek előzsűrije meghozta döntését: közzétették a versenybe jutott filmek listáját. Meskó Krisztián fő szervezőt kérdeztük.

Tóth Katalin

Forrás: VN-archív

Töretlen az alkotók nevezési kedve: egy híján hatvan alkotás érkezett a kerek évfordulóját ünneplő 20. VAS-FILM-re. Az előzsűri – Pintér Viktória kritikus, középiskolai tanár; Kovács Bálint író, filmes újságíró és Vecsei Márton filmtörténész – nagypéntekre választotta ki, hogy mely filmeket láthatja a zsűri és a közönség az áprilisi fesztiválon a versenyfilm szekcióban és melyeket az információs blokkban. 

Az idei kínálatban sok a dokumentumfilm, kevesebb a fikciós. Huszonkilenc filmet vetítenek a versenyfilmek között, ezek közül kerülnek majd ki a díjazottak, tudtuk meg. Meskó Krisztián a fesztiválzsűri tagjait is felsorolta: dr. Muhi András, a Magyar Filmművészek Szövetségének elnöke; Pauló-Varga Ákos filmes újságíró, filmforgalmazó; Csurák Erzsébet képzőművész, művészeti tanácsadó és Babai-Mező Borka középiskolai tanár.

A VAS-FILM a vármegye és lassan az ország legotthonosabb, legvidámabb és legbarátságosabb mozgóképes fesztiváljának nevezi magát – április 19. és 21. között erről bárki meggyőződhet a vépi művelődési házban. Addig a Vas Népében is jövünk még további részletekkel. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában