Program

2024.05.26. 08:00

Csempeszkopácsi időutazás - Középkori hangulatot varázsoltak az Árpád térre

Középkori hangulatot varázsoltak a helyiek az Árpád térre, ahol ismét megrendezték azt a falusi vásárt, ami eddig már több mint húsz alkalommal várta az érdeklődőket, vendégeket.

Horváth Zoltán Szabolcs

Forrás: VN

Az Agrárminisztérium támogatásával megvalósuló program segítségével ismét a középkorban találhatták magukat az érdeklődők. A nap során a szemük láttára elevenedett meg a régi falusi vásárok hangulata: találkozhattak kovácsokkal, mézeskalácsosokkal, fazekasokkal, de bepillantást nyerhettek a fogadók és a vásári komédiák világába is. Délután pedig színpadi produkciók, vásári menet, ügyességi próbák, játékok, látványosságok várták őket. Este aztán zenés, „sátras” mulatság koronázta meg a csempeszkopácsi Középkori Vásárnapot.

Forrás: VN

- Ezeknek a vásároknak utánozhatatlan a hangulata. Ez köszönhető a páratlan helyszínnek az Árpád-kori templommal. De az igényessége is kiemelendő, hiszen kompromisszum nélküli kézművesek árusítanak. Különleges ételekkel, italokkal is találkozhatunk, de én a legfontosabbnak a találkozás örömét tartom. A régi vásároknak is ez volt az egyik leglényegesebb eleme. Nem csoda, hogy évről-évre tömegek látogatnak el ide – mondta V. Németh Zsolt államtitkár. 

Forrás: VN
Forrás: VN

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában