Fejlemények

2024.05.15. 19:38

Haladás taggyűlés: fellebbeznek a licence megszerzéséért

Haladás Labdarúgó Kft. a licence megszerzése érdekében beadja a fellebbezést - tudtuk meg a Haladás Szurkolói Kör szerda délutáni Facebook-posztjából. A gazdasági társaságnál ma tartottak taggyűlést, ahol a szurkolók képviselői is jelen lehettek.

Vaol.hu

Haladás Szurkolói Kör képviseletében Keringer Zsolt és Szakály Balázs vett részt a Rohonci úti megbeszélésen

Fotó: VN/Facebook

"A mai nap megtörtént a tulajdonosi egyeztetés a Haladásnál. A megbeszélésre a szurkolói képviseletről szavaztak a jelenlévők, melynek eredményeként részt vehettünk a mai egyeztetésen és a május 28-i taggyűlésen is" - tudatták a szurkolók közösségi oldalukon.
A szerdai, Haladás Sportkomplexumban tartott megbeszélést úgy foglalták össze: 
1. A fellebbezést a Haladás beadja.
2. Megvitatásra került az MLSZ indoklása és az abban foglaltak értelmezése. Ennek eredményeként vannak olyan elemek, melyre a fellebbezést be lehet nyújtani a bizottság részére, bízva a pozitív elbírálásban.
3. Természetesen jelen pillanatban az MLSZ kezében van a döntés, hogy a Haladás tulajdonosi érvelését miként fogja értelmezni.
4. A szurkolói csoportok részéről az MLSZ elnöke felé megkeresést kezdeményezünk.
5. A fellebbezés beadási határideje május 18.
6. MLSZ elbírálás várhatóan május 23-24.
7. A hátralévő két mérkőzést lejátsza a csapat!! 

Csányi Sándorhoz is fordultak a szurkolók

Soha nem adjuk fel, mert a Haladás nem szűnhet meg!! Ezúton is kérjük Csányi Sándor elnök urat és az MLSZ döntéshozóit, hogy a HALADÁS életben maradjon!

- írták a Haladás szurkolói.

A városvezetés újabb közleményt adott ki, támogatásról nem esett szó

Szerda délelőtt már beszámoltunk László Győző, sportért is felelős alpolgármester közleményéről, a taggyűlés után újabb közleményt kaptunk a városházáról. Abban azt írták: 

"A mai napon a Haladás Labdarúgó Kft. tulajdonosi egyeztetésére került sor, javaslatunkra (eleget téve a szurkolói körök megkeresésének) a szurkolók képviselőinek bevonásával. A licenc iránti fellebbezést a társaság benyújtja, a többségi tulajdonos Homlok Zsolt pedig további tárgyalásokat folytat reménybeli támogatók bevonására a pénzügyi helyzet stabilizálása érdekében. Ígéretet kaptunk, hogy a hátralévő két mérkőzést a csapat le fogja játszani, valamint a szurkolók képviselőit a május 28-án esedékes taggyűlésre is meg fogják hívni. Ahogy ígértük, továbbra is a szurkolók bevonásával fogunk eljárni városunk labdarúgócsapata érdekében. Hajrá Haladás!" - olvasható dr. László Győző közleményében. 

Ismert, Szombathely önkormányzatának éves sport ágazati költségvetése mintegy 1 milliárd forintra rúg. A Haladás Labdarúgó és Sportszolgáltató Kft. éves városi támogatása mindössze 40 millió forint.  
 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában