Megmenti a város a Haladást?

2024.05.15. 12:12

Ott lehetnek a szurkolók a mai Haladás tulajdonosi egyeztetésen?

A szurkolók dr. Nemény Andráshoz (Éljen Szombathely) fordultak annak kapcsán, hogy részt vehessenek a mai és a május 28-i tulajdonosi egyeztetésen és taggyűlésen. Sok szurkoló továbbra is várja, hogy a város többet tegyen a klub megmentéséért.

Vaol.hu

Forrás: Unger Tamás

Mint arról korábban beszámoltunk, a Szombathelyi Haladás Kft. komoly problémákkal küzd. Miután a klub másodfokon nem kapta meg a licencet, lemondott Szántó Erzsébet az ügyvezető is. Többek között erről is szó lesz a mai tulajdonosi egyeztetésen. Az egyik kisebbségi tulajdonos a szombathelyi önkormányzat. A szurkolók így a polgármesterhez fordultak, hogy részt vehessenek a mai tulajdonosi egyeztetésen. Ezzel kapcsolatban közleményt juttatott el szerkesztőségünkbe Kéner Balázs, az önkormányzat kommunikációs vezetője. 

Tisztelt szerkesztőség, kedves kollégák!

A Haladás labdarúgócsapat körül kialakult méltatlan helyzettel kapcsolatban Szombathely városa az alábbi közleményt adja:

Levélben kereste meg a Haladás Szurkolói Kör Homlok Zsoltot, a Szombathelyi Haladás Kft. többségi tulajdonosát még 2024. május 10-én azzal, hogy a szurkolók is delegálhassanak tagokat a május 15-i és a május 28-i tulajdonosi egyeztetésre és taggyűlésre. Ahogy a dr. Nemény András polgármesternek is elküldött tájékoztatásukban is fogalmaznak: "ezidáig bíztunk a többségi tulajdonos Homlok Zsolt úr válaszában, de sajnos nem méltatott válaszra bennünket, melyen alapvetően nem csodálkozunk."
A fentiekre tekintettel azzal a kéréssel fordultak a szurkolók a polgármesterhez, hogy az önkormányzat kisebbségi tulajdonosként támogassa a szurkolók delegálását az egyeztetésre és a taggyűlésre is.
Az önkormányzatnak mindig is a szurkolók voltak az elsők, így természetesen szurkolói delegáció részvétele az önkormányzat részéről teljes mértékben támogatott. Amennyiben a Szombathelyi Haladás Labdarúgó Kft. többségi tulajdonosa, Homlok Zsolt nem engedélyezi a szurkolói delegáltak részvételét az egyeztetésen és a taggyűlésen, úgy az önkormányzat sem fog részt venni a két eseményen.

Hajrá Hali, hajrá szurkolók!

Arról a közleményben nem írnak, hogy az Éljen Szombathely Egyesület által irányította városvezetésnek szándékában áll-e megmenteni a klubbot. Bár ezzel kapcsolatban a sportért felelős alpolgármester, dr. Lászó Győző korábban azt írta: a városnak nincs lehetősége további forrásokat a Haladás klub rendelkezésére bocsátani.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában