Közlemény

2024.03.13. 20:08

László Győző: a városnak nincs lehetősége további forrásokat a Haladás klub rendelkezésére bocsátani

Közleményben reagált dr. László Győző sportért is felelős alpolgármester arra a hírre, hogy a Haladás labdarúgó csapatának licence veszélybe került.

Vaol.hu

Forrás: VN/archív

Az Éljen Szombathely frakció politikusa azt írja: A tegnapi napon Szántó Erzsébet, a Szombathelyi Haladás Labdarúgó és Sportszolgáltató Kft. ügyvezetője a mai napra rendkívüli taggyűlést hívott össze a társaság gazdasági helyzetével kapcsolatosan. Miután megismertük a napirend tartalmát, közösen úgy  döntöttünk, hogy formális taggyűlést nem tartunk, de meghallgatjuk az ügyvezetés tájékoztatóját a kialakult helyzetről. Mint az kiderült számunkra, a klub licencének megszerzéséhez szükséges feltételek továbbra sem biztosítottak, ahhoz elengedhetetlenül szükséges a Szombathely MJV idei költségvetésében meghatározott 40 millió forint támogatási összeg mielőbbi folyósítása.

Önkormányzatunk felelős kisebbségi tulajdonosként és a Haladás elkötelezett támogatójaként a kérésnek megfelelően az idei támogatást a lehető leghamarabb biztosítani fogja. A licenc megszerzéséhez szükséges tovább anyagi eszközök vonatkozásában a többségi tulajdonos Homlok Zsolt folyamatos egyeztetéseket folytat, bízunk abban, hogy erre irányuló erőfeszítéseit siker koronázza, különösen annak fényében, hogy - ahogy azt eddig is minden fórumon kommunikáltuk - az önkormányzatnak az éves támogatáson túlmenően a város elfogadott költségvetése szerint nincs lehetősége további forrásokat a klub rendelkezésére bocsátani.

Őszintén reméljük, hogy városunk labdarúgó csapatának helyzete megnyugtató és hosszútávú módon rendeződik, úgy, ahogy azt a patinás klub múltja és annak elkötelezett szurkolótábora megérdemli.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában