Szezonnyító

2024.05.23. 10:00

Spenót, sonka és korai cseresznye – Megnyitott a termelői piac Vépen - fotók

Szombaton 8-tól 11 óráig várta a vásárlókat az idei első termelői piac. A szezonnyitó alkalmon a kovászos kenyértől a sonkán, kolbászon át a ropogós cseresznyéig és friss spenótig sok mindent beszerezhettek a vásárlók.

Tóth Katalin

Forrás: Tóth Kata

Négy standnál cseréltek gazdát a termények – az árusokat a kínálatukról kérdeztük. Borsikafüvet (csombort) cserépben, főzőhagymát, gyenge őszi fokhagymát, mosott-csomagolt tépősalátát, sóskát, spenótot, kaprot, fűszereket is kínált Novák Tamásné Marika. Két hét múlva szeretne vinni borsót és málnát is, mondta. A csírás csicsókából, aki akart, szabadon vihetett tőle, hogy kiültesse otthon a kertjébe. 

Forrás: Tóth Kata

Hende Lajosné Vali tárkonyt, céklát, fokhagymát, zöldség zöldjét és ropogós cseresznyét is ajánlott. Az őstermelő a következő piacnapra is hoz cseresznyét, zöldhagymát, ígérte. A bögöti Horváth Zoltán tojással, füstölt áruval, sonkával, csípős és csemege kolbásszal, angolszalonnával érkezett – a nyitástól fogyott a portékája. A vépi és a sárvári piacon árul – jön majd ő is kéthetente. Auer Zsuzsa a maga sütötte vadkovászos kenyereket, puszedliket, kekszeket és saját készítésű vitamin mézeket, mézkülönlegességeket rakott a standra – ő is állandó árusa a termelői piacnak. 

A következő alkalmakra a leendő árusok jelentkezését a polgármesteri hivatalban vagy a kultúrházban várják a piac előtti keddel bezárólag. A továbbiakban minden második héten lesz piacnap. 

Forrás: Tóth Kata
Forrás: Tóth Kata

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában