Több mint egy ballagás

2024.05.25. 14:00

Te Deum ünnepség a szakkollégiumban: mutatjuk, kik kaptak elismerést

A szombathelyi Zárdatemplomban tartotta év végi hálaadását a II. János Pál Katolikus Szakkollégium és a Szombathelyi Katolikus Egyetemi Lelkészség. A szentmisét Fekete Szabolcs Benedek püspök mutatta be, Bejczi Tibor szakkollégiumi spirituális és Wimmer Roland helynök atya koncelebrálásával.

Vaol.hu

Forrás: VN

Fekete Szabolcs Benedek püspök homíliájában kiemelte: tegyük megfelelő szintre a valóban fontos dolgokat. Ha arról beszélünk, hogy természet feletti vagy isteni az logikusan kerülhetne a legelső helyre életünkben. De mégis az az anyagi világ alsóbb szintjeitől várjuk boldogságunkat. Az egyetemisták könyörgésükben kérték a Mindenható segítségét a soron következő vizsgaidőszak kihívásaira is - olvasható a Szombathelyi Egyházmegye beszámolójában.  

A szentmisét követően a hagyományokhoz hűen a ballagás és az év végi elismerések, ösztöndíjak átadása következett. 

A II. János Pál Szakkollégiumért Alapítvány kuratóriuma a tanév végén adja át a benyújtott pályázatokat értékelve a Kiválósági Ösztöndíjakat. Nagy Zsolt a kuratórium elnöke méltatta a pályázatokat és átadta az ösztöndíjak okleveleit. A 2023/24-es tanévben szakkollégiumi Kiválósági Ösztöndíjban részesült: Bekő Ibolya, Bősze Letícia, Eklics Péter és Németh Zsófia. Művészeti ösztöndíjban Tóth Andrea Veronika részesült. 

A Te Deum ünnepségen adták át a szakkollégiumi Szent Márton díjat – önzetlen segítségnyújtásért - és az Őrláng díjat – kiemelkedő hitéleti munkáért - is. Az idei tanévben a Szent Márton díjat Vincze László, az Őrláng díjat Varga Benedek szakkollégisták kapták.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában