Kilencedik alkalommal

2024.05.25. 13:28

Tűzoltók találkozója Sárváron: közel 500 hivatásos, önkormányzati és önkéntes lánglovag gyűlt össze - fotók

Kilencedik alkalommal rendezték meg a Vas Vármegyei Tűzoltó Találkozót, melyen ezúttal közel 500 hivatásos, önkormányzati és önkéntes lánglovag vett részt.

Horváth Zoltán Szabolcs

Forrás: Benkő Sándor

Idén a sárvári Nádasdy-vár, valamint az azt körülölelő park adott otthont a vasi tűzoltók hagyományos összejövetelének, melyet dr. Bognár Balázs tűzoltó dandártábornok szavai vezettek. A Vas Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság első embere beszédében büszkeségét fejezte ki azzal kapcsolatban, hogy az ő hivatásuk az egyik legrégebbi az egész világon. Ezt követően Vámos Zoltán főispán, a Területvédelmi Igazgatóság elnöke köszönte meg a lánglovagok áldozatos munkáját. A továbbiakban Ágh Péter államtitkár, a térség országgyűlési képviselője, valamint Majthényi László, a Vas Vármegyei közgyűlés elnöke is köszöntötte az egybegyűlteket.

Az ünnepélyes megnyitót követően kezdődtek el lényegében azok a programok, melyek a sárváriakat is alaposan lázba hozták, ugyanis enyhe túlzással élve, szabad volt a vásár. Az érdeklődök megtekinthették a tűzoltóság speciális eszközeit, köztük a legújabb gépjárműfecskendőt, valamint a drónszállító járművet is. Ráadásul a tűzoltóautókba be is szállhattak a gyerkőcök, akik éltek is a lehetőséggel. Ezen kívül pedig látványos bemutatók követték egymást, majd pedig jött a nagy attrakció, azaz az ifjú tűzoltók próbatétele.

- Nekem nagyon tetszik ez a rendezvény. Több dolgot is ki lehet próbálni és ez izgalmas dolog. Jól néznek ki a tűzoltóautók. Még nem tudom, hogy mi leszek, ha felnövök, de lehet, hogy éppen tűzoltó. Jó lenne ilyen nagy, piros autókat vezetni – fogalmazott a hétéves sárvári Elekes Zsombor, aki az édesapjával érkezett és éppen a próbatételre várók sorában állt.

A rendkívül látványosra sikeredett programot, és természetesen a találkozót is, a felsorakozott gépjárművek együttes elvonulása zárta.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában