maguk oldották meg

2018.05.24. 07:00

Zanat – Örökbe fogadták, kátyúmentesítették az utcát, ahol laknak

Jobb híján az ott lakók maguk oldják meg a zanati Eper, Fenyő, Áfonya, Korpás utcák kátyúmentesítését.

Tersztyánszky Krisztina

Kiss Károly autógumikkal hívta fel a figyelmet a gödrökre. Most vizet lapátol, előkészíti a terepet a gépeknek Fotó: Szendi Péter/ Vas Népe

 

Kiss Károly autógumikkal hívta fel a figyelmet a gödrökre. Most vizet lapátol, előkészíti a terepet a gépeknek Fotó: Szendi Péter/ Vas Népe

Immár többéves hagyományról van szó: a télen keletkezett kátyúkat a lakók kitakarítják, majd pénzt dobnak össze, és abból betömetik azokat. Az idén egy kicsit hosszabbra sikeredett az akció, az utóbbi napok nagy esői miatt ugyanis el kellett halasztani a kátyúzást. Így a vödrökkel, autógumikkal megjelölt gödröket napokig kerülgették az autósok.

- Mire jönnek a munkagépek, kitakarítjuk a mélyedéseket a legjobb tudásunk szerint – mondja Némethné Gyöngyösi Carmen, aki kislányával, Lillával szorgalmasan söpri a kavicsot a Fenyő utcában. Azt meséli: a mintegy nyolcvan lakóparki lakó közös tulajdona a négy utca, amelyek aszfaltozása annak idején nem a tervek szerinti minőségben készült el, ezért az önkormányzat nem vette át. A saját életminősége érdekében mindenki fizet és söpör, sőt télen a hótolást is maguknak kell megoldaniuk, mivel tulajdonképpen magánterületről van szó.

Kiss Károly a vizet meri szemétlapáttal a záporban elázott gödörből, hogy mire jön a kátyúzó, fogadóképes legyen a mélyedés, fogjon valamit a bitumen. Mutatja: pár kátyút már betonnal betömtek a lakók. Ők Berta Norberttel itt, az Eper utcában úgy tudják, az egykori földtulajdonosok leszármazottainak birtoka az úttest, lehetnek akár százan is.

Egy biztos: a lakók szorgalmasan kubikolnak, és próbálnak kitalálni valami tartósabb megoldást.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában