Príma Díj 2018

2018.09.21. 14:11

Vas Megyei Prima Díj – 2018. MAGYAR SPORT:  Kiss Norbert

Kiss Norbert 1985-ben született Szombathelyen. Pályafutását egy autós versenyszimulátorral, a Live for Speed-del kezdte. Kezdeti sikerei nyomán figyelt fel rá a szakma 2005-ben. Az Opel Astra Kupában 4 győzelmet aratott, év végén pedig az Év Újoncának választották.

Kiss Norbert nem sokat pihent a nyáron

Fotó: kissnorbi.com

 

2006-ban első próbálkozása során megnyerte hazánk akkori legkomolyabb márkakupáját, a Renault Clio Kupát. Ebben a sorozatban 10 alkalommal győzedelmeskedett és csak egyszer maradt le a dobogóról. A szezon végén az Év Gyorsasági autóversenyzőjének választották.

2007-ben az akkor induló Magyar SEAT León Kupában versenyzett az IMC motorsport színeiben, amit meg is nyert az M4 Sport csatorna Forma1-es szakkommentátora, Wéber Gábor előtt.

A következő évben folytatódott a sikerszéria, pedig ekkor már két erős ellenféllel kellett megküzdenie: Wéber mellett Michelisz Norbert is ebben a kategóriában versenyzett. Kiss Norbert év végén ismét bajnoki címet ünnepelhetett.

A 2009-es esztendőben két fronton is komoly küzdelmeket folytatott a Suzuki Swift Kupában, illetve az E kategóriában forma autók között, Formula Renault-val. Elhódította a Suzuki Kupát és a Formula Renault csoportban szintén első lett, az abszolút értékelésben pedig a második helyet szerezte meg.

2010-ben a Zengő Motorsport színeiben a spanyol SEAT León Supercopa-ban versenyzett, és bár összetettben sokáig a 3. helyen állt, balszerencsés körülmények közepette végül a 6. helyen zárt.

2014-ben és 2015-ben megnyerte a kamion Európa-bajnokságot.

A következő évtől új kihívást keresve a Tankpool24 Racing Team színeiben szerepelt, egy Mercedes kamionnal, az első évben 5. helyet szerezve a bajnokságban.

2017-ben újra a dobogón állhatott, az új csapattal Európa-bajnoki 3. helyezést értek el.

Kiss Norbert – jóval a pályafutása vége előtt – már most is a magyar autós sport egyik legeredményesebb versenyzőjének mondhatja magát.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában