Príma-díj

2017.09.30. 08:00

Megyei Prima-jelöltek: Fodor Máté, a Soulwave énekese

Fodor Máté énekes, zeneszerző, a 2007-ben megalakult körmendi Soulwave együttes alapító tagja. Eddig két lemezt írt, kiadványai megjelentek a svéd Substream Records, illetve a világ legnagyobb kiadója, a Universal Records magyarországi képviseleténél.

VN

Fodor Máté szerint a hazai pálya igazi kihívás Fotó: Unger Tamás/ Vas Népe

A Soulwave énekeseként több száz koncertet adott hazai fesztiválokon és klubokban, de Ausztriában, Csehországban és Németországban is fellépett. Saját dalai rendszeresen hallhatók az országos rádiókban, több a slágerlisták élére is felkerült. Szerzeményeivel a Magyar Hangfelvétel-kiadók Szövetsége által összesített rádiós listán a második helyig jutott.

Fodor Máté szerint a hazai pálya igazi kihívás

2017-ben zenekarával elnyerte a Petőfi Zenei Díj az Év Felfedezettje díját, illetve jelölést kapott az MTV EMA Év Produkciója díjára.Legutóbbi dala, a Kalandor bekerült a Magyar Televízió A Dal 2017 műsorába, ahol a Soulwave egészen a döntőig menetelt.

A műsor által olyan mértékű összefogást sikerült generálnia, amely a megye teljes zenekedvelő társadalmát megmozgatta. Fodor Máté hozzáállása, kitartása példaértékű lehet nemcsak a zenei világban, hanem más területen tevékenykedő fiatalok számára is. Az énekes a zenei pálya mellett nem tétlenkedik: külsős tagként segíti a körmendi Városfejlesztési és Városüzemeltetési Bizottság munkáját. Korábban a Körmendi Kulturális Központ művelődés-szervezőjeként, jelenleg pedig a körmendi rádió műsorvezetőjeként is ismerik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában