Helyi arcok

2017.10.31. 11:30

23 éve a jó ügyért – Duki és a körmendi rockzene

Rózsa Miklós Duki a körmendi kulturális élet fontos alakja. Már az 1990-es évek elejétől hódol rockzene-imádatának a város szolgálatában. Zenés-filmes klubot vezetett '90-től 2000-ig, most pedig jótékonysági zenészversenye kapcsán beszélgettünk vele.

Gulyás Regina Olimpia

Duki fiatalon is imádta a rocker létet és a zenét.

 

Filmnéző-zenehallgató klubja már a '90-es évek elejétől szórakoztatta a körmendi fiatalokat

Körmenden hosszú évek óta hagyomány, hogy Rózsa Miklós Duki jótékonysági koncertestet szervez, hogy a Körmendi Szociális Szolgáltató és Információs Központ rehabilitáltjainak boldogabb lehessek a karácsonya, s a város zenekedvelői is jól szórakozzanak

Az eseményt, melyet a városi önkormányzat is támogat, egy december eleji Mikulás-buli is követ majd. A két eseményen befolyt összeg nagy részét a Duki személyesen viszi el a kedvezményezetteknek.

A StoneSplash zenekar hangol be. 2016-ban is felléptek, ez idén sem lesz másként.

A pénzösszeg maradék részéből a zenekarok vacsoráját biztosítja, melyhez a vendéglátóhely, ahol a bulit tartják, szintén hozzájárul. Nem csak a kávéház vezetője segíti Duki munkáját. Helyi boltokat keres fel, akik örömmel ajánlanak fel édességet a rehabilitáltaknak vagy dísztárgyat a tombolára. A képújságban pedig reklámozzák a zenekari találkozót, ezzel segítve az adománygyűjtést.

Az esemény plakátját hagyományosan fia, Dávid segít elkészíteni.

Ahogy az elmûlt ėvekben ûgy idėn is sokan támogatjåk e rendezvényemet ės nyûjtanak segītő kezet- Körmend Önkormányzata,Kônya Kåvéhåz,Dröszler Ferenc(városi képujsåg)Büki Zoltán(9900.hu)Gyöngyi Virågboltja,Eszkimô cukråszda! Rajtuk kīvül mėg további segīteni akarók vettėk fel velem a kapcsolatot. Ûgyhogy a fentiek sora még bővülni fog!Mit is mondhatnék?!Köszönöm,köszönöm!”- írja közösségi oldalán.

Duki fiatalon is imádta a rocker létet és a zenét.

Rózsa Miklós elmondta, hogy a '90-es években már volt egy hasonló rendezvénysorozata ('94-ben volt az első), ám ez abbamaradt néhány évre. Akkor regionális „verseny” volt. Körmendi, szentgotthárdi és szombathelyi zenekarok is megmutatták magukat. Ma már sokkal inkább helyi és környéki zenészek vesznek részt a rendezvényen- ahogy ezt annak neve is mutatja.

Megkérdeztük Dukitól, mikor és mivel kezdődött nála a szervezői-rendezői tevékenység. Ekkora mesélt nekünk az 1990-ben alapított klubról, mely film- és zeneklubként is működött.

Előbbi tevékenysége során olyan alkotásokat láthatott a nagyérdemű, 'mely az akkori mainstreamtől alaposan eltért, például heti kétszer játszotta Miklós a Tanút.

A klub 1990-től 2000-ig volt Rózsa Miklós életének része, azóta civil szervezőként veszi ki részét Körmend kulturális életéből. Emellett rengeteg koncertre jár. Megszállottja a minőségi magyar rocknak.

Napjainkban az Akela énekesével.

Duki a mindennapokban is izgalmas figura. Egyedülálló apaként állt helyt fia mellett- akinek szintén szoros kötődése van a zenéhez, hiszen dobos lett. Imád sütni, főzni, sokak örömére. Unokái születésnapjára kiváló tortákat készített idén is.

Rózsa Miklós szeret jókat enni, de annál inkább jókat főzni.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában