Buli van!

2017.10.27. 13:00

Buli van!-programajánló és zenei hírek

A zenei világ legfrissebb hírei és Vas megye hétvégi buliprogramja egy helyen.

Gyuricza Ferenc

h

 

POP-ROCK, ALTERNATÍV

Púder név alatt új zenekar bontogatja szárnyait: pop-rock és alternatív vonalon kezdtek el dolgozni.

BULI

Ötödször tart gesztenyés napokat a büki Caramell Hotel. A hétvégi rendezvényen elsősorban a gasztronómiai élvezetekre helyezik a hangsúlyt, de holnap este Peter Sramek is fellép az eseményen.

Turnét zár az EDDA

SZOMBATHELY A vasi megyeszékhelyen ad koncertet ez évben utoljára az EDDA. A népszerű rockzenekar szombat este az Agora-Művelődési és Sportház színpadán mutatja be aktuális programját. Az esemény nemcsak azért lesz különleges, mert Pataky Attiláék ezen a helyszínen zárják a 2017-es klubszezonjukat, de egyben ez lesz a jövő évi Papp László Budapest Sportarénabeli nagykoncertjük előtti utolsó jelentősebb fellépésük is. A zenekar közben már dolgozik a tavasszal megjelenő 33. nagylemezén, így várhatóan arról is játszanak majd az esten. A rajongók számára további jó hír, hogy az EDDA énekese, Pataky Attila a szombathelyi koncertet megelőzően dedikálni fog. A színpadi program várhatóan 20 órakor kezdődik, az előzenekar a Pataky Művek lesz.

Jubileumi válogatásalbum, koncert

KÖRMEND Néhány napon belül megjelenik a Hooligans fennállásának húszéves jubileuma tiszteletére készült dupla válogatásalbum, amely a pop-rock zenekar legnagyobb slágerei mellett két új dalt is tartalmaz. Az egyikhez – amelyik a Ki lehet ő? címet viseli – hamarosan videoklip készül, vagyis bőven van újdonság a csapat háza táján. A vasi közönségnek mindezeken túl a személyes találkozás lehetősége is megadatik, hiszen még a dupla CD megjelenését megelőzően Körmenden ad koncertet a töretlen népszerűségnek örvendő zenekar, a kisváros ünnepnapján, holnap 19 órai kezdettel lépnek fel a Szabadság téri színpadon. 

Születésnapi koncert

SZOMBATHELY Születésnapi koncertet ad holnap este a klasszikus rockzene mellett elkötelezett Evilution Rock Band. Az 1995 és 1997 között aktív, majd idén tavasszal újraindult vasi formációban eddig négy tag – a gitáros Kálmán Sz. Zsolt, az énekes Mészáros Zsolt, a basszus-gitáros Vass Péter és a dobos Bigner Krisztián játszott, ám most egy újabb gitárossal egészülnek ki, Bettinek ez lesz az első bemutatkozása élő koncerten. A 20 órakor kezdődő program előzenekara a zalaegerszegi Norton lesz. 

Programajánló

RAP Szombathelyen, a Végállomásban ma 20 órától Fankadeli és zenekara ad élő zenés koncertet. Az est előzenekara a Bella Levente énekes-basszusgitáros által vezetett Audioshake lesz.

JAZZ Szombathelyen, a Weöres Sándor Színház Krúdy Klubjában ma 20 órától Rafael Márió, Rabóczki Balázs, Pintér Zoltán, Elek István, Bágyi Balázs és Orbán György közreműködésével tartanak jazz-koncertet.

PARTY Szombathelyen, a Romkertben ma este

DJ Roland és Whitenegro keveri a zenét, holnap pedig Bárány Attila lesz a klub sztárvendége.

PUNK Szombathelyen, a Bohémban vasárnap egy francia punkzenekar, a Cartouche ad koncertet. A program 16 órakor kezdődik, és lesznek hazai közreműködők is, így a The Snobs, a Derkovbois, valamint a Kinek Beszélsz Te!? is színpadra lép.

ELEKTRO Sárváron, az Underground the Clubban holnap este Benny Blake szolgáltatja a zenét.

Vendégeket is hoz a Kárpátia

JÁNOSHÁZA Az ország első számú nemzeti rockzenekara, a képünkön is látható Petrás János énekes-basszusgitáros által alapított és vezetett Kárpátia lép fel holnap este a Kossuth téri rendezvénysátorban. Nem egyedül érkezik az idén már a nemzetközi színtér felé is kacsingató csapat, hiszen egész estés program szerveződik köréjük. A 17 órai kapunyitást követően először a Jump Rock Band játszik, majd az egykori Pokolgép-, P.Mobil- és Mobilmánia-énekes, a jelenleg a Dinamit élén álló Rudán Joe saját zenekara, a Rudán Joe Band lép színpadra, ők az előzetes terv szerint 18.45-től zenélnek. A Kárpátia várhatóan 20 órakor kezdi műsorát.

Lendületes dalok, jó hangulat

SZOMBATHELY Lemezbemutató turnén vesz részt ezekben a hetekben a felvidéki magyar tagokból álló Rómeó Vérzik. A rockzenekar holnap este a Végállomásban lép fel, ahol számos alkalommal bizonyították már, hogy lendületes dalaikkal szinte azonnal képesek remek hangulatot teremteni. A koncert 20 órakor kezdődik a Rocken Dogs fellépésével, őket az Igor’z követi, az est sztárzenekara, a Rómeó Vérzik pedig 22 órától játszik.

Innovatív megoldások

Régen volt annyi innováció egy induló zenekarban, mint amennyit a Sons Of Apollo első albuma mutat. A dolog persze csalóka, mert a formáció vadonatúj, de tagsága sokat bizonyított arcokból áll, akik nemcsak nevüket, zseniális teljesítményüket is adják a produkcióhoz. A billentyűs Derek Sherinian és a dobos Mike Portnoy a progresszív színtérről érkezett, a gitáros Ron Thal, alias Bumblefoot itt a Guns N’ Roses-ban nyújtott teljesítményén messze túlmutatóan játszik, a bőgős Billy Sheehan elképesztő, mint mindig, de a hab tortán az énekes Jeff Scott Soto dallamérzéke. A Psychotic Sym-phony az év egyik legjobb alkotása

Két eredeti tag és egy fiatalabb énekes

BUDAPEST Minden idők egyik legsikeresebb zenekara, a Queen ad koncertet november 4-én a Papp László Budapest Sportarénában. Ugyan az eredeti felállásból Freddie Mercury énekes halála és a basszusgitáros John Deacon visszavonulása miatt már csak ketten, a dobos Roger Taylor és a gitáros Brian May tagja a zenekarnak, ám a rendkívül tehetséges fiatal énekes, Adam Lambert csatlakozása új lendületet adott a patinás csapatnak. Ezt az American Idol 2009-es döntőjében tapasztalhatta meg először a közönség, azóta mintegy száz koncertet adtak már ebben a felállásban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában