Tea és Tudomány

2017.12.11. 19:30

A százéves KDG titkos története

A Kanizsai Dorottya Gimnázium jubileumi tanévében csúcsra jár a Tea és Tudomány sorozat. Kedd délután Wirth Zsuzsannát kérdezi Merklin Ferenc a hangulatos alkalmi teázóban. 

Ölbei Lívia

Fotó: Pixabay

A Szombathelyi Kanizsai Dorottya Gimnázium a 2017/2018-as tanévben ünnepli fennállásának 100. évfordulóját. Az iskola folytatja a hagyományt: megnyitja kapuit minden érdeklődő előtt.

„A T&T-, vagyis Tea és Tudomány-esték keretében délutáni teázással egybekötött előadásra hívjuk kedves vendégeinket”, szól a meghívó, amelyet Módos Tibor igazgató és Merklin Ferenc, a sorozat állandó házigazdája írt alá.

A keddi vendég dr. Wirth Zsuzsanna történelem-magyar szakos tanár. Wirth Zsuzsanna Szombathelyen született, 1957-ben érettségizett a Kanizsai Dorottya Gimnáziumban. 1962-ben az ELTE-n szerezte a diplomáját. 1962 szeptemberétől 1997-ig tanított folyamatosan a KDG-ben. 1989-től alternatív oktatási program szerint foglalkozott tanítványaival. Egész pályafutása alatt érdekelte a helytörténet, folyamatosan kutatta a gimnázium fontosabb eseményeit. A 75 éves évfordulóra megírta az iskola, Kanizsai Orsolya és Kanizsai Dorottya történetét. A keddi beszélgetés az iskola történetének rejtett érdekességei körül forog.

Kezdés 17 órakor a KDG-teázóban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában