SZOMBATHELY

2017.12.06. 17:14

Zabszalma és tökmag az adventi színpadon

A Zabszalma-koncert kezdetén még csak a Fő téri karácsonyfa hunyorgott biztatóan, aztán a zene meg az ének hallatán egyre többen merészkedtek közelebb az adventi színpadhoz. És ha odamerészkedtek, ott is maradtak. 

Ölbei Lívia

Lehőcz Zsuzsa a békés frontvonalban Fotó: Hornyák Emőke

 

Lehőcz Zsuzsa a békés frontvonalban Fotó: Hornyák Emőke

Egy hétköznapi decemberi estén nem is olyan könnyű megteremteni az áhítat vagy az ünnep hangulatát, még akkor sem, ha a Fő téri adventi vásár fényei között vagyunk. A zalaegerszegi illetőségi Zabszalma zenekarnak azonban nem kellett több néhány percnél a hangulatteremtéshez. Piros Mikulás-sipkában jöttek elő a zenészek, a több hangszeren is játszó énekes, Lehőcz Zsuzsa pedig olyan közvetlen hangot ütött meg, hogy egyre többen álltak meg a színpadnál. Bár keményebb hidegre készült a főleg kortárs verseket megzenésítő Zabszalma, az enyhe estében is jól hangzott a bemelegítő mondóka, hogy: „Ripeg-ropog, zeng a nád, szél röpíti víg dalát, Sütőben a tökmag, befűtöttünk tegnap. Ég öt éjjel, öt nap – odasül a tökmag.” A Zabszalma már messze jár, de a mondóka érvényes: sütőben a tökmag, befűtöttünk tegnap.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában