galéria

2018.01.02. 16:43

Celldömölk – A klasszikusok még ott vannak a falon

A Kemenesaljai Művelődési Központ és Könyvtár Móritz Sándor Galériája rövid idő alatt hagyományt teremtett. A 20. századi klasszikusok festményeiben, rajzaiban január 31-éig gyönyörködhetünk: jól mutatnak a bordó falakon.

Ölbei Lívia

Pálné Horváth Mária, a KMKK igazgatója Fotó: Nagy Jácint

A KMKK évösszegző beszámolójában is külön kis fejezetet kaptak 2017 fontos kiállításai, köztük a Káldy Lajos pályáját áttekintő bemutató, a Latinovits Zoltán rajzaiból és Inkey Tibor fotóiból válogatott kiállítás – vagy a Szent László-emléktárlat.

A KMKK egyébként is sokféle kulturális-művészeti tevékenységet integrál. A művelődési központ égisze alatt működik a Kresznerics Ferenc Könyvtár (amely önálló intézményi létből került bele a „közös kalapba”), valamint az artmozi – amelyet viszont már kifejezetten a művelődési központ „részintézményeként” hoztak létre. Az artmozi megalapítását a KMKK felújítása, a korszerű vetítőterem kialakítása tette szükségessé és lehetővé. A művelődési központban 28 kisközösség (klub, szakkör) működik, de a ház munkatársai segítik azt a hét civil szervezetet is, amelyeknek a KMKK a hivatalosan bejegyzett székhelyük.

A majdnem ötszáz férőhelyes színházterem nem csak a színházi vendégjátékok alkalmával telik meg. Telt ház legközelebb a magyar kultúra napján várható.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában