SZOMBATHELY

2018.02.05. 10:00

Bakucz András üzenete egykori iskolájába: kiállítás a KDG-ben

Bakucz András építészként már kapott meghívást egykori iskolájába, ahova most képzőművészként tér vissza. Ma 10.15-kor kiállítása nyílik a Kanizsai Dorottya Gimnáziumban. Bakucz András a KDG 100. születésnapját ünneplő programjában kapott meghívást másodszor is egykori iskolájába.

Ölbei Lívia

Bakucz András a teadélutánon Fotó: VN-archív

A múlt tanévben a gyorsan népszerűvé vált Tea és Tudomány című sorozatban találkozhattunk vele elsőként.

A teázónak berendezett osztályteremben nemcsak arról beszélt, hogy milyen életre szóló inspirációkat kapott a gimnáziumban – például Nagy Tamás rajztanártól -, hanem előadást is tartott: ízelítőt kaphattunk abból a sokféleségből, ami folyton új utakat, területeket kereső, elhivatott tervezői, építészi munkáját jellemzi.

Bakucz András a teadélutánon Fotó: VN-archív

Ezúttal képzőművészként láthatjuk viszont. Kiállításának megnyitóján köszöntőt mond Nagy Tamás, a KDG rajztanára, a festményekből, grafikákból válogatott tárlatot megnyitja Merklin Ferenc igazgatóhelyettes.

Addig lássuk az adatokat: Bakucz András 1977-ben született, 1996-ban érettségizett a Kanizsai Dorottya Gimnáziumban. A Berzsenyi Dániel Főiskolán szerezte első diplomáját 2000-ben, rajz szakon. 2005-ben a Nyugat-Magyarországi Egyetemen okleveles építész-tervezőművészként diplomázott belsőépítész szakirányon. 2010-től színdinamikai szakmérnök, jelenleg is tanul a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Építészmérnöki Karán, műemlékvédelmi szakmérnök szakon, valamint Sopronban fény- és színtan tantárgyat oktat építész-, formatervező és tervezőgrafikus hallgatóknak. 2007-től a Vas Megyei Építész Kamara tagja. Néhány fontosabb munkája: a csehimindszenti római katolikus templom külső és belső felújítása, kálvária, templomtér építése; a gyermek és ifjúsági pszichiátriai gondozó épületének felújítása Szombathelyen; a műtőblokk felújítása a szombathelyi Markusovszky kórházban. 1993-2011 között a Ferrum Színházi Társulás színjátszója, díszlet- és plakáttervezője. 2015-ben megalapította a Westwerk Művészeti Alkotóműhely Kulturális Egyesületet, amelynek ő az elnöke.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában