Nádasdy-vár

2018.02.15. 12:00

Tárlatvezetés gyertyafényben – Híres történelmi párok ihlette szerelmes napot tartottak Sárváron

Nagy szerelmesnapot tartottak a sárvári Nádasdy-várban a történelem híressé vált párjainak jegyében. A halhatatlan veronai szerelmesek drámájából kiállítás készült, író-olvasó találkozót is tartottak, és este gyertyafényes tárlatvezetéssel zárult a Valentin-nap a várban.

Pajor András

A Tinódi gimnázium diákjai Rómeó és Júlia történetéből készítettek kiállítást Fotó: Pajor András

 

A Tinódi gimnázium diákjai Rómeó és Júlia történetéből készítettek kiállítást Fotó: Pajor András

A program a Nádasdy-vár időszaki termében egy Valentin-napi tárlat megnyitójával vette kezdetét. A kiállítás egy kötelező olvasmány, a Rómeó és Júlia újragondolásából jött létre. Shakespeare műve nyomán a sárvári Tinódi gimnázium 9/b osztályának diákjai építették fel a tárlatot a szerelmespár története alapján szavakban és korban, tárgyakban és színekben – mondta el a szervező, Molnár Andrea múzeumpedagógus. A lusta vagy feledékeny pároknak pedig ezután kézműves-foglalkozást tartottak, ahol elkészíthették talán még nem megkésett ajándékaikat szeretteiknek.

A díszteremben a romantikus ifjúsági regényíróval, Tavi Katával találkozhattak az érdeklődők. A Könyvmolyképző Kiadó vörös pöttyös könyvfolyamának legismertebb szerzője író-olvasó találkozón beszélt Sulijegyzetek című legújabb műve kapcsán a romantikáról, az első szerelemről, a randikról és a csokoládéról. Azt követően a Tarisznyások Együttes adott koncertet a könyvtárban.

A sárvári Valentin-nap zárásaként egy különleges, gyertyafényes tárlatvezetésen is részt vehettek a múzeumban a látogatók, beleolvasva a Kanizsai Orsolya és Nádasdy Tamás levelezéséből készült szerelmes gyűjteménybe. A nagy szerelmesnap megrendezésével az idén létrejött Nádasdy Kulturális Központ nem titkolt célja a romantikus hangulat megteremtésén túl az volt, hogy a fiatalok máskor is térjenek majd vissza a sárvári várba.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában