LUKÁCSHÁZA

2018.03.18. 21:13

Önfeledt percek és pajzán népi komédiák – Ettünk, ittunk, mulattunk az amatőr színjátszókkal

Tavaly volt az első színjátszó-találkozó a faluban, annak sikerén fellelkesülve idén is meghívták a környék amatőr csoportjait.

Tóth Kata

Egy jámbor férfiember panaszai a Gyöngyösmenti Dalosegylet előadásában Fotó: Szendi Péter

Lukácsházán évtizedekkel korábban működött már színjátszókör: hangulatos darabokat, operetteket mutattak be. Néhány éve egy agilis nyugdíjas pedagógus, Németh Lászlóné felkarolta az ügyüket, újraalakította a kört bevonva több régi és új tagot. Hetente egyszer próbál, vígjátékokat, népszínműveket ad elő a nyugdíjas társaság. Szombaton a közösségi házban Az indiai guru című felújított előadásukkal szereztek önfeledt perceket a közönségnek, nem utolsó sorban maguknak. Senki sem tudta, ki az indiai guru, jön-e vagy sem, végül meglepetésre megérkezett – nem más alakította, mint Virág János polgármester. A helyi nyugdíjascsoport lépett fel utolsóként a közösségi ház színpadán.

Egy jámbor férfiember panaszai a Gyöngyösmenti Dalosegylet előadásában Fotó: Szendi Péter

Gyöngyösmenti Dalosegylet

Rajtuk kívül a húszszereplős, Gyöngyösfaluból érkezett Gyöngyösmenti Dalosegylet jótorkú előadóival is együtt szórakozott a közönség: gondoskodtak arról, hogy a nézők megtudják, mik egy jámbor férfiember panaszai – válogatott magyar népdalok és Kákossy Endre vidám szövegei segítették őket Ettünk, ittunk, jót mulattunk című műsorukban.

A kőszegszerdahelyi Kaméleon Színjátszókör is nevettetett: negyedórás Gyerekszáj című jelenetükben a műsorvezető – Vinkó Balázsné – riportot készített – arra volt kíváncsi, hogyan vélekednek az óvodások, iskolások az őket körülvevő világról. Vezetőjük, Vass Annamária csak annyit mondott: – Hozzuk a formánkat.

Tíz éve működik a kőszegszerdahelyi Kaméleon Színjátszókör. Maguk készítették a jelmezeket a Gyerekszáj-darabhoz. Középen Kercselics Kata Kamilla az anyukájával, Kálmán Júliával, aki szombaton igazoltan hiányzott a szereplők közül Fotó: Szendi Péter

Pajzán népi komédia

A Kőszegdoroszlói Színjátszókör Kéri Ferenc Lopótök, avagy a Mari nem olyan című pajzán népi komédiáját mutatta be – a szálak jól összegubancolódtak, a szereplők kibogozták őket. – Jó lehetőség volt a környék amatőr színjátszóinak a találkozó, hogy a falujukon kívül is színpadra állhassanak, és közösségi élménynek sem utolsó egy ilyen délután. Jövőre azt tervezzük, még több csapatnak adunk bemutatkozási lehetőséget – mondták egybehangzóan Molnár Károly közösségiház-igazgató és Virágh Zsuzsa könyvtáros.

Gergye Rezsőtől, a vasvári Nagy Gáspár Kulturális Központ igazgatójától és Pásti Józseftől, az ikervári Batthyány Lajos Művelődési Ház és Könyvtár igazgatójától elfogulatlan véleményt és szakmai tanácsokat, a szervezőktől plakettet kaptak a résztvevők.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában