Testvérmúzsák

2018.03.25. 12:00

Volt diák, akinek az alkotását Arany János szülőháza ihlette a Bercsényis kiállításon

Ebben a tanévben már tizedik alkalommal rendezték meg a Bercsényi Miklós Általános Iskolában a szombathelyi és környékbeli iskolák tanulóinak meghirdetett pályázat nyomán a Testvérmúzsák alkotóművészeti kiállítást.

Márkus Tímea

A tizedik Testvérmúzsák tárlat március 28-ig tekinthető meg a Bercsényi iskola aulájában

Tizennégy iskola dákjainak munkái láthatók az iskola aulájában. Változatos technikákkal, varázslatos színvilággal készültek a képek. A gyermekek alkotó fantáziájának sokszínűségét csodálhatjuk meg.

A tizedik Testvérmúzsák tárlat március 28-ig tekinthető meg a Bercsényi iskola aulájában

A portrékról Kodály Zoltán, Ady Endre, Bercsényi Miklós tekint ránk. A képzőművészeti alkotások mellett különféle egyedi tárgyak: selyemfestéssel készült csodálatos sálak, ékszerek, mandalák, mázas agyagtálak, szobrok, valamint változatos anyagok felhasználásával készült makettek is megtalálhatók a gyermekmunkák között. Akadt például diák, aki Arany János szülőházának makettjét készítette el.

A hivatásos művészekből álló zsűri a legjobbnak ítélt alkotókat a díjazott alkotások képével díszített bögrével jutalmazta.

Az idei tárlat fődíját, amely a saját alkotásának képével díszített póló volt, Nagy Georgina, a Bolyai János Gyakorló Általános Iskola és Gimnázium diákja kapta.

A tizedik Testvérmúzsák tárlat március 28-ig tekinthető meg a Bercsényi iskola aulájában.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában