mindenki kedvére

2018.04.11. 07:00

Színes programok a költészet hetére Vas megyéből

Április 11-én ünnepeljük József Attila születésnapját: a magyar költészet napját. Ma van Márai Sándor születésének évfordulója is (öt évvel volt idősebb József Attilánál, akinek tehetségét korán felfedezte). Megyeszerte izgalmas programokkal várnak mindenkit.

Lutor Katalin

Idén is sok településen telik majd szavalással a nap Fotó: Unger Tamás/ Vas Népe

SZOMBATHELY MMIK előtti tér: április 11-én 10.30-tól a Savaria Slam Poetry tagjainak előadása, majd a Petőfi Sándor-szobortól a Weöres Sándor-szoborig versutca alkotása. Az érdeklődőknek több száz verset osztanak ki az Agora munkatársai.

Nagy Lajos Gimnázium, díszterem: április 11-én 15 órakor kortárs versmondó és klipverseny 9-12. évfolyamos szombathelyi középiskolások részvételével.

Spricc Romkocsma: április 11-én 12 órától 22 óráig Fizess verssel! akció. Kedvenc idézetért cserébe finom kávé a jutalom.

Idén is sok településen telik majd szavalással a nap
Fotó: Unger Tamás/ Vas Népe

1. számú Idősek Klubja (Pozsony u. 47.): április 11-én 10.30-kor felolvasás az Időskorúak Gondozóházában.

III. számú Idősek Klubja (Váci M. u. 1-3.): április 11-én 13.30-kor Irodalmi Kávéház. Téma: a magyar költészet napja. Közreműködik a Hang-Szín-Pad Stúdió Egyesület.

Berzsenyi Dániel Könyvtár: április 11-én 17 órakor Pődör György A tizenkét drágakő legendája című kötetének bemutatója. Az est moderátora: Devecsery László író, költő. A résztvevőket köszönti: Nagy Éva igazgató. A bányászat mai világáról, a szerzővel való barátságról és a kötetről mondja el gondolatait Fekete István. Közreműködnek: Kelemen Zoltán színművész, Németh Szabolcs és Mészáros Balázs rézfúvósok.

TIT, Hölgy Klub: április 12-én 15 órakor Költők a költészetről – Variációk egy témára címmel Lutor Katalin és Paukovics Gergely (gitáros) műsora.

Posztolj vagy szavalj verset te is! Fotó: VN

Herényiek Háza (Szombathely, Béke tér 7.) április 13., péntek, 15.00: a Versvarázs című kiállítás megnyitója. A kiállításon Balogh József, Devecsery László, Pődör György, Tóthárpád Ferenc verseire készült illusztrációk láthatók. A megnyitón közreműködnek a Dr. Tolnay Sándor Általános Iskola tanulói. Köszöntő: Nagy Krisztina, a HKSE ügyvezető titkára. A kiállítást megnyitja: Pődör György költő.

SZENTGOTTHÁRD Fő tér: április 11-én Vers-flashmobok: 8 órától a Széchenyi István Általános Iskola, 9.45-től a Vörösmarty gimnázium diákjai, 11 órától az Arany János Általános Iskola és 11.30-tól a III. Béla szakgimnázium tanulói mondanak verset. Színházi aula: 8-14 óráig versolvasó maraton. Móra Ferenc Városi Könyvtár: 14-18 óráig versfelolvasó maraton. Színházi aula: 17 órakor Aporfi László nyugdíjas tanár, Szentgotthárd díszpolgára előadása József Attiláról.

BÜK Büki Művelődési és Sportközpont, Könyvtár Színházterme: április 11-én 12.50-kor Olvasószemüveg. Rendhagyó irodalomóra MC. Pita Ramos és Lecső Péter színművész előadásával a költészet napja alkalmából.

„Posztolj verset”: a fürdőváros különböző pontjain (parkok, terek, intézmények) ismert versek szövegét találhatják meg a járókelők.

SÁRVÁR Nádasdy-vár, a művelődési központ gyerekkönyvtára: április 11-én 17 órakor Tóthárpád Ferenc Dőzsöl az égen a hold című könyvének bemutatója. Gyerekrajzokból kiállítás a kötet versei alapján.

VÉP Fő tér: április 11-én 11 órakor: közös versmondás a Vépi Művelődési Ház és Könyvtár, a Vépi Vadvirág Művészeti Óvoda és a Hatos Ferenc Általános Iskola és AMI szervezésében.

VELEM Hősök kapuja: április 11-én 16 órakor: séta Pilinszky nyomában. A kedvenc versét mindenki hozza magával. Túravezetők: Katona Linda és Bogáti András.

Küldje el nekünk versét az ünnep alkalmából! Részletek ITT!

lk

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában