a megálmodó írta

2018.05.25. 07:00

Könyv jelenik meg a 15 éves szentgotthárdi Csatafutásról

Elkészült a 15 év Csatafutás című könyv kézirata, amelyet Woki Zoltán, a szentgotthárdi Csatafutás megálmodója készített.

VN

Fotó: Pixabay

A könyv a sportrendezvény 15 éves történetét mutatja be. A Csatafutás immár Vas megye egyik legrangosabb utcai futóversenye komoly országos és nemzetközi ismertséggel, átlagban 300-350 futóval.

A munka leírja a Csatafutás megszületésének ötletét, kapcsolódását a híres szentgotthárdi csatához, amely Szentgotthárd és a mostani osztrák-magyar határnál fekvő, ausztriai Mogersdorf közelében zajlott 1664-ben.

A főfutam futói ezen a szakaszon is áthaladnak, összekötve a Szentgotthárdon és Mogersdorfban található két emlékművet. Azon a szakaszon, ahol egykor a csata zajlott, majd hosszú évtizedekig a vasfüggöny húzódott

szögesdróttal, aknamezőkkel, őrbódékkal.

A könyv ismerteti a Csatafutás legfőbb jellemzőit, mind a 15 Csatafutás leglényegesebb történéseit, érdekességeit sok fényképpel, összefoglaló statisztikákkal.

A kötet szerzője, Woki Zoltán a Csatafutás ötletgazdája, valamint kerek tíz évig a főszervezője volt – és maga is futott mind a 15 alkalommal.

A Szülőföld Könyvkiadó gondozásában megjelenő könyvet a nyomdai munkák befejezése után a 16. Csatafutás alkalmával, augusztus 4-én mutatják be Szentgotthárdon.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában