Savaria Nemzetközi Táncverseny

2018.06.07. 14:00

Egész nap kopognak majd a tánccipők a szombathelyi parketten

Már az 53. Savaria Nemzetközi Táncversenyt rendezik június 9-én az Agora - Művelődési és Sportházban. Huszonöt országból huszonöt páros érkezik.

KÁNYA DÓRA

A sajtótájékoztatón a Savaria TSE táncosai adtak ízelítőt abból, mit láthat majd a közönség szombaton Fotó: szombathely.hu/Cseh Gábor

Szombaton 13 órától egészen éjfélig kopognak majd a tánccipők a sportház parkettjén, hiszen a világ legjobb párosai mérik össze tehetségüket a Savaria Nemzetközi Táncversenyen, idén a WDSF-tíztáncvilágkupán.

Nagy kihívás a tíztánc

A verseny során a részt vevő párosok a sztenderd táncokról latinra és latinról sztenderdre váltanak nagyon rövid időn belül. A programban az előbbiek közül angol keringő, tangó, bécsi keringő, slowfox, quickstep, a latin táncok közül pedig csacsacsa, szamba, rumba, paso doble, valamint jive szerepel.

- Nagy kihívást a jelent a tíztánc. Két teljesen különböző karakterű táncban kell érvényesülnie az együttműködésnek a két fél között, sőt a táncosoknak egyénileg is alkalmazkodniuk kell az egyes ritmusokhoz – mondta el Marcus Sónyi, a verseny döntnöke, aki mellett tíz országból érkező tízfős zsűri szemlézi a sportolók minden mozdulatát. Hozzátette: ennek a kihívásnak csak a legmagasabban képzett versenyzők tudnak megfelelni. A végső szakaszban, a döntőbe jutott sportolók már a negyedik tíztánckörükön lesznek túl, ami fizikálisan és mentálisan is rendkívül megterhelő. Magyarországot Hegyes Bertalan János és Farkas Boglárka fiatal párosa képviseli majd, akiktől a Marcus Sónyi szerint szép eredmény lenne, ha bekerülnének az esti fináléba, de bármi megtörténhet, hangsúlyozta.

A sajtótájékoztatón a Savaria TSE táncosai adtak ízelítőt abból, mit láthat majd a közönség szombaton
Fotó: szombathely.hu/Cseh Gábor

- Huszonöt ország huszonöt párosa nevezett a világkupára. A tengerentúli országok közül Ausztrália, az Egyesült Államok és Japán legjobb tíztánc-specialistáit láthatja a közönség szombaton – tette hozzá dr. Puskás Tivadar polgármester. A világkupa elnyerésének latolgatásakor az orosz, a román, a lengyel, illetve az olasz párosok kerülnek legtöbbször szóba, mert ők különösen eredményesek versenytáncok terén.

Parais István, az Agora Kulturális Központ igazgatója kiemelte: a Schaeffler LUK Savariam Kft. lett az idei verseny névadó szponzora, emellett a város támogatását is köszönte.

A verseny szüneteiben a szombathelyi táncegyesületek mutatkoznak be.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában