Elismerés

2018.07.14. 12:58

Jelölés a WSSZ-nek és a Meseboltnak

A Színházi Kritikusok Céhe az idén 39. alkalommal nyújtja át a 2017/2018-as évad legkiemelkedőbb teljesítményeit elismerő Színikritikusok Díját. A WS Színház öt jelölést kapott, kategóriájában a Meseboltot is jelölték.

Ölbei Lívia

Bánfalvi Eszter, Bányai Kelemen Barna Fotó: Mészáros Zsolt/WSSZ

Alföldi Róbert legutóbbi szombathelyi rendezése, A salemi boszorkányok nemcsak a közönség, hanem a színházi kritikusok körében is osztatlan sikert aratott. Lássuk a Weöres Sándor Színház jelöléseit: A legjobb előadás kategóriában (A salemi boszorkányok), a legjobb rendezés (Alföldi Róbert, A salemi boszorkányok), a legjobb férfi főszereplő (Bányai Kelemen Barna, A salemi boszorkányok), a legjobb női mellékszereplő (Hartai Petra, A salemi boszorkányok), valamint egy különdíj „a szombathelyi Weöres Sándor Színház első tízéves korszakáért”.

Bánfalvi Eszter, Bányai Kelemen Barna Fotó: Mészáros Zsolt/WSSZ

A Mesebolt Bábszínház Kicsibácsi és Kicsinéni című előadása a legjobb gyermekés ifjúsági előadás kategóriában kapott jelölést. A díjátadót szeptemberben rendezik meg Budapesten, ott derül ki, a kategóriák három-három jelöltje közül ki a győztes: ki kapta a kritikusok céhének tagjaitól a legtöbb szavazatot. A Weöres Sándor Színház társulata most sem pihen: a jövő héten megkezdődnek Szombathelyen az augusztusi karneválszínházi előadás próbái.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában