Jégen és színpadon

2018.08.31. 10:00

Kalmus Felicián, a crossover csellista koncertje előtt beszélgettünk vele

Nem mindennapi zenei csemegével örvendeztette meg hallgatóit a szentgotthárdi színházteremben Kalmus Felicián crossover csellista. A #randomcello címet viselő lemezbemutató előtt beszélgettünk az előadóművésszel.

Civil/Horváth R. László

Fotó: Civil tudósítónktól

– Azért nem lettem rockzenész, mert viszonylag kevés cselló van a rockzenében

– válaszolt kérdésünkre a színpadi beállás közben Kalmus Felicián, majd hozzátette: – Az is igaz, egyre többen megmutatják, hogy a csellóval is hasonló magasságokat lehet megcélozni, illetve elérni.

Fotó: Civil tudósítónktól

 

Ük­anyám dalai az én világomban

A koncert mottója: ük­anyám dalai az én világomban. Miért is? A csellóvirtuóz azokat a népdalokat, amelyeket az ükanyák énekeltek, úgy formálta meg, hogy azokat ma, a modernebb, „elektronikusabb és kitekertebb” világban is érdemes legyen hallani, látni és láttatni. Felicián egyébként előszeretettel játszik „agyament” helyszíneken, például a Csipkerózsika-keringőt a befagyott Balaton jegén muzsikálta el, amit filmszalagra is rögzítettek, s később megosztottak a közösségi médiában. Az új Kalmus-albumot random felvételek láncfüzére alkotja, amelyet a közönség elsőként hallott a Kolostorszínház évadzáróján.

A városi önkormányzat jövőre is szeretné folytatni a sorozatot, könnyed, igényes programokkal szórakoztatni a város lakóit és az ide érkező turistákat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában