ötödik alkalommal

2018.08.13. 19:49

Praktikum a vasvári alkotótáborban: szép és hasznos eredménnyel

Különleges tematikát találtak idén a szervezők az ötödik alkalommal megrendezett alkotótábor résztvevői számára. A város nagy programjainak népszerűsítéséhez járulhattak hozzá munkáikkal.

Pogács Mónika

A háttérben az egyhetes munka gyümölcse

Fotó: Pogács Mónika

Volt, akinek a Nagy Gáspár Kulturális Központ színházba vezető nagy ajtajának ablakszemeit kellett díszítenie. Hatan pedig egy-egy városi nagy rendezvényhez, köztük a Bárány- vagy Rétesfesztiválhoz, a Színházi Estékhez, verstalálkozókhoz készítettek fi gyelemfelhívó kültéri molinókat. Idén hét művész érkezett az egyhetes táborba, akik a szervezők által megadott tematika mellett kaptak időt arra is, hogy felfedezzék, bemutassák festményeiken a várost és az azt övező szőlőhegyeket. A táborban idén a legtöbben akvarellel, pasztellel dolgoztak. A művészeti technikáknak köszönhetően elsősorban impresszionista hatású művek születtek a város utcáiról, a Rétesfesztiválról, Vasvár nevezetességeiről, ugyanakkor portrék is készültek a plébániahivatal közösségi termében berendezett műhelyben. A tábor a művekből készített kiállítással zárult.

– Nagyon tetszett, hogy idén a gyakorlatiasságot, a praktikumot is figyelembe vették a szervezők.

A városnak a programok reklámozása, népszerűsítése úgyis állandó, nem kis energiákat igénybe vevő feladata. Az itt készült molinók ebben sokat segítenek majd – mondta a tárlatnyitón Tóth Balázs polgármester.

A háttérben az egyhetes munka gyümölcse
Fotó: Pogács Mónika

A városvezető hozzátette: hangulatos, jó alkotások születtek. Vasvárnak fontos a tábor a kapcsolatépítés, városmarketing szempontjából is. – Hálával tartozunk a szervezőknek, hogy ilyen zavartalan alkotói hetet biztosítottak, ahol új, számunkra ismeretlen területeken is kipróbálhattuk magunkat – köszönte meg az alkotók nevében a városnak a vendéglátást a tábor művészeti vezetője, Nádler László. Németh Ida Keszthelyről érkezett az alkotótáborba, már másodszor. Azt hangsúlyozta, mindig öröm számára Vasvárra jönni, mert vonzó a város sokszínűsége, sok az érdekesség, a látnivaló, a kirándulóhely. Az első napot az idén is fotózással, városbejárással kezdte, majd a képek segítségével készítette el műveit.

– Idén kisebb utcarészleteket, a Fő teret és környékét, egy-egy házat, kisebb tájrészleteket örökítettem meg pasztellkrétával, a fény-árnyék viszonyokkal teremtve meg a kép hangulatát

– mondta. – Hatalmas kihívás volt szakmailag, emberileg ez a hét alkotónak, szervezőnek egyaránt. Nagy munkát tett bele mindkét fél, az eredmény mindenki számára jutalom volt – összegezte a tábor tapasztalatait Halmosi Tamás szervező, a Nagy Gáspár Kulturális Központ munkatársa.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában