Vasárnapi matinéval indul a kőszínházi évad

2018.09.05. 07:00

Ébreszt, álomba ringat: Estimese a Meseboltban

Vasárnapi matinéval indul szeptember 9-én 10 órakor a Mesebolt-évad: a Kőszegi Várszínházzal együttműködve bemutatott előadás most elfoglalja helyét a kőszínházi évadban. Ámulatra számíthatunk.

Ölbei Lívia

Fritz Attila az Estimeséből Fotó: Unger Tamás

A szerző Peer Krisztián – és a rendező: Janicsek Péter –, a bemutató helyszíne a Mesebolt Bábszínház kamaraterem (MMIK, Ady tér 5.). A bábszínház 6 éves kortól ajánlja ezt az egyszerre archaikus és nagyon mai mesét, amely A halhatatlanságra vágyó királyfi címmel ezernyi változatban létező népmese vadonatúj adaptációját teremtette meg. Nem is egyet: hármat. Hiszen három testvér tér nyugovóra a gyerekszobában. Illetve pont ez az: hogy azonnal nem alszanak el. Hanem mesélnek.

Az előadás zeneszerzője: Tóth Andor, a mesés animáció Besnyő Dániel, Maruscsák Dávid, Szujó Alexandra, a grafika: Mészáros Lilla munkája. Hangban Parti Nóra működik közre. A három testvér szerepében: Fritz Attila, Kőmíves Csongor, Varga Bori.

Fritz Attila az Estimeséből Fotó: Unger Tamás

Az ajánló szerint „egy életunt királyfi vándorútra indul, hogy megtalálja a halhatatlanságot. Meg is találja, el is veszíti – miért kell minden este ugyanazt mesélni? A gyerekszoba villanyoltás után: három testvér, de csak a legkisebbnek van csokija. Minden kocka új kaland. Így lesz a királyfi útja egyre kacskaringósabb, hiszen három, egymást folytonosan korrigáló, eltérítő, megviccelő mesélőnk is van, három, a halál megértésében máshol és máshol járó gyerek. A hangyakirálynő átkán innen, a titkos nindzsaiskolán túl: életre kel az emeletes ágy”. És még mi minden történik. Kiderülhet: délelőtt 10-kor is megteremthető az álom varázslatos ideje.

Szeptember 16-án (szintén vasárnap) Vackor tér vissza a Meseboltba. Kormos István piszén pisze kölyökmackójának óvodai kalandjaiból Csató Kata rendezett előadást, játssza (a 4 éves vagy annál idősebb közönségnek): Császár Erika. Mert: „Volt egy boglyos, lompos, loncsos és bozontos, Vackor nevű kicsi medve, nem is medve, csak egy apró, lompos, loncsos és bozontos, piszén pisze kölyökmackó.”

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában