programajánló

2018.09.14. 16:17

Ide lesz érdemes menni a hétvégén megyénkben

Nem tudja, merre induljon? Mutatjuk, hol találhat programokat a megyében:

Szeptember 14.

Szombathely, Végállomás Klub: 21 órakor az electro-dark pop jeles képviselői teszik tiszteletüket. Érkezik a Black Nail Cabaret, valamint a műfaj helyi nagyágyúi, a Gunmaker.

Celldömölk, Soltis Lajos Színház (Koptik O. u. 2.): 19 órakor Kárpáti Péter: Tótferi avagy, hogy született a világhőse, kinek keresztanyja a Szempétör volt zenés misztériumjáték.

Szombathely, Új Nemzedék Szombathelyi Közösségi Tér (Óperint u. 1.): 15–18 óráig rád hagyományozom – többgenerációs gasztro- és kézműves program.

Szeptember 15.

Szombathely, Agora – Művelődési és Sportház: szeptember 15-én, (szombat) 9–12 óráig Kézműves kuckó. Téma: Ceruzamanó és ceruzatartó készítése.

Szombathely, Végállomás Klub: 19 órakor Schmiedl Tamás, a Moby Dick frontemberének zenekara, a Bloody Roots lép színpadra, vendégük a szintén soproni Simple Mindset és a vasi színek képviseletében a Galeri.

Szombathely, Agora – Művelődési és Sportház: 9–12 óráig Kézműves kuckó. Téma: Ceruzamanó és ceruzatartó készítése.

Arborétum Sportlétesítmény (Farkas K. u. 81.): 9–14 óráig Ilauszki Tibor emlékverseny 2018.

Kőszeg, szeptember 15-16. (szombat–vasárnap) Kőszeg rejtett kincsei. Ezen a hétvégén megelevenedik a múlt, megnyílnak Kőszeg rejtett kincsei, híres tornyai, rejtett harangjai, főúri palotái, és a ritkán látható Kálvária templom is. Szombaton 9–15 óráig Kiállítás a 300 éve megnyílt első kőszegi Kávézó emlékére – Városház u. 4. 10–12 óráig Vezetés a Hefele Menyhért-tervezte volt Kelcz-Adelffy Árvaházban, benne a Rókafok bástya, avagy a Hóhér-torony megtekintése is, indulás: 10 és 11 órakor vezető: Dobozi János. 10–12 óráig Látogatás a Jézus szíve templom harang-tornyába (Fő tér). 10–13 óráig Kilátás a Hősök tornyából (Jurisics tér). 10–17 óráig a Jurisics vár új Audio Guide-jának ingyenes használata. 15–16 óráig a kőszegi Kálvária kápolna és a Szent Sír – előadó: Haris Andrea művészettörténész, indulás 14.30-kor a Koronaőrző bunker elől. 15–18 óráig Nyílt nap a Postamúzeumban. Vasárnap 10–12 óráig Kőszeg híres főúri palotái – séta a megújult Sgrafittós háztól a Chernel utcán át a megújult Öregtoronyig (Zwingerig) – vezető: Söptei Imre, a kőszegi levéltár igazgatója, indulás: Jurisics tér, a Sgrafittós ház elől. 10–16 óráig Hétvégi kiállítás a 300 éve megnyílt első kőszegi Kávézó emlékére – Városház u. 4., vezető: Kern István, gyűjtő. 10–17 óráig a Jurisics vár új Audio Guide-jának ingyenes használata. 14–17 óráig ingyenes látogatás az Arany Egyszarvú Patikamúzeumba, Jurisics tér 11.

Rábafüzes: 16 órától Nemzetiségi falunap. Ünnepi köszöntőt mond Majthényi László a Vas Megyei Közgyűlés elnöke, Huszár Gábor polgármester. V. Németh Zsolt országgyűlési képviselő bemutatja Bedi Beatrix: Népmesék Rábafüzesen című mesekönyvet. 19 órától élőzenés bál: Chubby Band együttes.

Vát, Sportpálya: szeptember 15-én, (szombat) az Önkéntes Tűzoltó Egylet Vát, megrendezi a VI. Tóth László kismotorfecskendő emlékverseny. 14 órától a temetőben a felújított ravatalozó átadása Ágh Péter képviselő úr és felszentelése Zakó Jenő plébános úr közreműködésével.

Ölbő, Horgásztó: 9 órától az Ölbői ovisok szülei és a Horgásztó főszervezésében jótékonysági futóverseny. A tórendszer körbefutása, 2350 m-es és 4700 m-es táv. Külön korcsoportok lesznek a felnőttek között, de lesz külön alsós–felsős és ovis kategória is. A rendezvény ideje alatt ingyenes arcfestés, kézműves foglalkozások, állatsimogató, és póniszekerezés lesz.

Döröske: Kulturális Örökség Napjai alkalmából – a Nyitott Templomok Napja, 10–18 óráig felkészült vezetővel látogatható a templom, 17 órakor Kiss Márton zongoraművész ad műsort a Szent Jakab templomban.

Szeptember 16.

Szombathely, MMIK Mesebolt Bábszínház kamaraterem: 10 órakor Kormos István: Vackor az óvodában című matiné előadás, melyre 4 éves kortól várják a gyermekeket.

Oszkó, Vasútállomás: 15 órakor a volt oszkói vasútállomás új keresztjének felszentelése.

Döröske, Kultúrház nagyterme: 14 órától közönségtalálkozó Faragó Annamária dokumentumfilmessel, íróval. Majd a „Menaságra repülj…” című filmjének vetítése.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában