művészet

2019.02.26. 07:00

Cellben lehet Bihari Puhl Levente következő tárlata

Az Őrség és Jánosháza is visszaköszön Bihari Puhl Levente munkáin. Realisztikus ábrázolás és élményesszencia is született már a művész kezei alatt vasi benyomásokból. Nem régóta „bázisa” Jánosháza, nagyszabású tervei vannak. Most celldömölki bemutatkozásra készül.

Bakos Ágnes

Bihari Puhl Levente már Jánosházára költözött, családi kötődés hozta ide Fotó: Szendi Péter

A kürtőskaláccsal kezdődött az Őrséggel való találkozás, pontosabban egy 1999-es nyári kézművestáborral – idézte fel Bihari Puhl Levente. A nagyobbik fiát vitte szőcei alkotótáborba, akkor látogatott először az Őrségbe az akkor siófoki festőművész. Megragadta a táj, a hangulat. Azóta pedig jánosházi lett, családi kötődés hozta a városba Siófokról.

Bihari Puhl Levente már Jánosházára költözött, családi kötődés hozta ide Fotó: Szendi Péter

Már ide is költözött a művész, aki építkezik, és nagyszabású tervei vannak, egy egész kis múzeumot hozna létre Jánosházán.

– Vas megyei tájak, a Balaton, aztán a portrék, absztrakt és szürreális kompozíciók, ezt levyntgardnak hívom az avantgárdból meg a Levy névből – vázolta munkáiról. Többször volt már kiállítása Jánosházán, először 1993-ban. Tárlatot az idei évre is tervez Bihari Puhl Levente: Celldömölk lehet a helyszín, sok más mellett Ság hegyi kompozí ciókkal.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában