Programsorozat

2019.03.25. 11:07

Életút – Rajmon Ádám költészetéről a Bájolóban

A Berzsenyi Dániel Könyvtár Vas megyei fiatalokat bemutató „Bájoló” irodalmi- és zenei programsorozatának legutóbbi rendezvényén Rajmon Ádámmal beszélgetett Boros Ferenc, a könyvtár munkatársa, a sorozat ötletgazdája.

Tátrainé Kulcsár Irén

Boros Ferenc, Rajmon Ádám, Rajmon Zsuzsanna, Bene Zoltán

A fiatal szombathelyi költőnek múlt év márciusában jelent meg második verseskötete, Életút címmel. Érdekessége, hogy a könyv első részében korábbi kötetének, a Lélekvirágnak versei is olvashatók. A könyvborítót és az illusztrációk egy részét Magyar Krisztina tervezte.

Nagy Éva könyvtárigazgató szerint a fiatal költő nagy odafigyeléssel, szeretettel írta meg lélekhez szóló, többnyire kicsit melankolikus hangzású költeményeit.

Boros Ferenc, Rajmon Ádám, Rajmon Zsuzsanna, Bene Zoltán
Boros Ferenc, Rajmon Ádám
Rajmon Ádám
Rajmon Zsuzsanna

Az est házigazdájának kérdésére a szerző elmondta közönségének, hogy már gyerekkorában érdeklődött az irodalom iránt, meséket írt és alig tizennégy évesen, egy szerelem hatására születtek meg első versei, melyek a családtagok, barátok körében kedvező fogadtatásra találtak.

Rajmon Ádám költeményeiben többfajta motívum szólal meg: család, szerelem, természet, hazaszeretet és boldogság, gyönyörű emberi érzések…a versek „csak úgy jönnek maguktól” mondta mosolyogva.Ritkán változtat rajtuk, úgy érzi, hogy a gondolat, amit abban a pillanatban lejegyzetelt, úgy jó és helyes. Életeseményeket, élete adott pillanatait írja ki magából, amelyek így már a múlt részei lesznek, elengedi őket, és többé nem foglalkozik velük. Úgy érzi, hogy Életút című kötetének versei irányt mutathatnak az embereknek, időseknek és fiataloknak egyaránt, segítenek számukra élethelyzeteket feldolgozni, megérteni.

Boros Ferenc kérdésére elmondta, hogy hamarosan befejezi harmadik verseskötetét: egy év alatt száznál több verset gyűjtött csokorba. Regény írását is tervezi, több izgalmas ötlete van, de ezen a területen még csak az út elején jár.

Az irodalmi esten a fiatal szerző verseit az érdeklődő közönség Rajmon Zsuzsanna kiváló előadásában hallhatta. Bene Zoltán a költő több versét megzenésítette és saját gitárkísérettel előadott dalai színesítették az évad utolsó Bájolóját.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában