Martinus Könyv

2019.06.25. 07:00

A vértanú lelkülete fotókon, írásokon át

Boldog Brenner János vértanú üzenete címmel a Martinus Könyv- és Folyóirat Kiadó gondozásában jelent meg a napokban az a kötet, amelyből különböző írásain és prédikációs jegyzetein, valamint egy fotóalbumon keresztül sejlik fel az olvasó előtt Boldog Brenner János atya egyénisége.

TK

A Martinus kiadó gondozásában megjelent könyv borítója Fotó: VN/Martinus kiadó

A kiadványt tovább színesítik a boldoggá avatáson elhangzott beszédek Erdő Péter bíborostól, Székely János szombathelyi megyéspüspöktől és Angelo Amato bíborostól, továbbá a legifjabb testvér, Brenner József nyugalmazott helynök, nagyprépost atya visszaemlékezései.

A könyvben olvashatjuk János atya lelkigyakorlati elmélkedéseit, és mintegy száz prédikációs jegyzetébe lapozhatunk bele. János atya lényegretörően, általában a hétköznapi életből is hozott példákkal színesített prédikációkat állított össze, amelyek mondanivalója ma is életszerű és örökérvényű.

A Martinus kiadó gondozásában megjelent könyv borítója
Fotó: VN/Martinus kiadó

A könyvet családi fotóalbum zárja. A képek Brenner János atya születésétől a haláláig mutatják be a családi, majd lelkipásztori élet egy-egy vidám, megható vagy éppen hétköznapi pillanatát. A galériából a három boldog, gyakran mosolygó Brenner fiú képe tárul elénk játék közben vagy szüleik szerető ölelésében. A János atya haláláig minden fotón derűt, nyugalmat és életörömöt sugárzó édesanya és a családját féltőn, ám bölcs, jóságos szeretettel óvó komoly édesapa képe láttán szinte átsugárzik az olvasóra a Brenner család lelkülete.

Egy esztendeje boldogként tiszteljük Brenner Jánost, a könyv hátsó borítóján található néhány sor segítségével pedig immár szentté avatásáért imádkozhatunk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában