estére színpadra lép

2019.11.08. 07:00

Liliomfi már a kertek alatt jár

A Weöres Sándor Színház második nagyszínpadi bemutatója a Liliomfi, Mohácsi-átiratban és -rendezésben: ma 19 órakor a vándorszínész és kompániája megérkezik.

Ölbei Lívia

Fotó: Benkő Sándor

Szigligeti Ede halhatatlan vígjátéka állítólag alig két hét alatt született meg – 1849-ben volt az ősbemutató –, és az­óta is töretlen a népszerűsége; nem csak a filmes átirat miatt. Az utóbbi években több érvényes előadás született (a legelső beregszászi társulat ma már-már legendás előadásától az Örkény Színház produkcióján át a celli Soltis Lajos Színház és a budapesti k2 Színház koprodukciós játékáig). Mert ha Liliomfi, akkor nemcsak szerelem, hanem rengeteg játék is. Színház a színházban, arról nem beszélve, hogy színház az egész világ.

 

Ahogy a WSSZ-ajánló mondja: „A magyar színjátszás hőskorát idéző történetben Szilvai professzor titokban nevelt gyámleányát, Mariskát fiához akarja adni. A fiú közben, mint istenadta tehetségű vándorszínész, Liliomfi néven sikert sikerre halmoz, és Mariskával a Mindenható kifürkészhetetlen akaratából egymásba szeretnek. Ezt az égieknek köszönhető hepiendszerű kezdetet vajon mennyire bonyolíthatják meg a földhözragadt földiek? Vajh mily és főleg mennyi cselszövés és ármány kell ahhoz, hogy az ember az istenek akaratával szembeszegülve elérje azt, amit az istenek elrendeltek neki?”

Péntek este kiderül. Színpadon a szombathelyi társulat – plusz néhány vendégszínész.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában