Átváltozószínház és adventi készülődés

2019.12.09. 11:00

Diós-mákos programra hívott a Weöres Sándor Színház

Idén is megörvendeztették a rajongókat a Weöres Sándor Színház művészei, munkatársai: vasárnap késő délután, kora este a tőlük megszokott, hangulatos adventi programra invitáltak.

Nemes Judit

Fotó: Horváth Balázs

„Diósmákos – advent a színházban” címmel hirdették meg programjukat a szombathelyi teátrum művészei, munkatársai, ezért már belépéskor az ünnephez köthető narancsos-fahéjas illatok, ízek csábítására számíthatott az érdeklődő. Az aulában azonban ennél sokkal többet kapott már az első percekben: színek, hangok, meleg – minden érzékre ható élmény várta. Nemcsak édességeket lehetett kóstolni, hanem italokat is, és kézműves-foglalkoztatók hívták a gyermekeket.

Nézelődni-vásárolni is lehetett: különféle gömbök, díszek, egyedi koszorúk, ünnepi dekorációk között válogathattak a betérők. A fotózkodás sem maradt ki: adventi díszítésű fotófal előtt készíthettek mókás családi képeket a látogatók. A színház épületében több helyszínen zajlottak programok.

 

Bálint Éva színésznő volt a házigazdája a Márkus Emília terem Átváltozószínházának, ahol vidám, jelmezes show várta az érdeklődőt. A ruhák, a divat maradt a középpontban ebben a teremben akkor is, amikor Diosh&Macosh by Mrs. Mikulás címmel színes karácsonyi divatbemutatóval vonultak fel.

Később pedig a Krúdy Klubban a fülekre hatottak: Karácsonyi Mágikus Mintha minikoncertet adott a zenekar. Ám nemcsak ők énekeltek, az egy dal erejéig Mágikus kórussá alakult közönséget is megénekeltette a zenekar.

A színházi rajongók egyik kedvelt pódiumbeszélgetése, a Kávészünet is helyet kapott a programban: az ünnepvárásról Nagy Cilivel, Alberti Zsófival, Csonka Szilviával, Jámbor Nándorral, Bálint Évával és Szabó Tiborral beszélgetett Perlaki Nóra. NJU

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában