könyvbemutató

2020.02.14. 07:00

Bemutatták a fiatal költő új kötetét Sárváron

A Sylvester Könyvbarátok Klubjában mutatták be Pipics János fiatal sárvári író Csöpögő csap című, nemrég megjelent verseskötetét.

Pajor András

Pipics János és Fűzfa Balázs

Fotó: PÁS

Öt év telt el első önálló kötetének, a Felhős utakon napvilágra kerülése óta. Azóta folyamatos versírás következett, és a tavaly decemberben a Napkút Kiadónál megjelent újabb versválogatás talán tíz százalékát tartalmazza a fél évtized írástermésének.

– Állandóan jönnek, csöpögnek a gondolatok, mint a csapból a víz – adta meg egyik köt etcímmagyarázatát a hallgatóságnak Pipics János. Bár nem irodalom szakos az ELTE Berzsenyi Dániel Pedagógusképző Központban, hanem harmadéves történelem–fizika szakos a 22 éves sárvári költő, beszélgetőtársa, Fűzfa Balázs már évekkel ezelőtt egy novellaelemző versenyen felfigyelt Pipics Jánosra.

Pipics János és Fűzfa Balázs
Fotó: PÁS

– Ritka, hogy rangos kiadónál ilyen fi atalon két kötete lehet – tette hozzá az irodalomtörténész. Az új kötet 46 verset tartalmaz hét ciklusba rendezve, az élet legalapvetőbb kérdéseit járják körül a személytelen látleletektől a gyász és a búcsúzás darabjaiig. A könyv a gyász, egy szeretett személy elvesztését írja körül, és jár az érzések végére. Sok ismert költő (Csokonai, Nemes Nagy Ágnes, Nagy László, József Attila) is megjelenik egy-egy utalással, továbbgondolással, idézetszótoldással.

– Folyton körvonalazódik valami, olyan ember vagyok, aki mindig dolgozom és igyekszem elkészíteni, akkor lesz majd folytatás – szólt a következő verseskönyvéről Pipics János

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában