Kiállítás

2020.06.19. 07:00

Gergye Krisztián első kiállításával nyílik a nyár Kőszegen

Van abban valami mélyen és különösen szép, hogy a várszínház elsőként Gergye Krisztián táncművész, koreográfus, rendező – tárlatát ajánlja a közönség figyelmébe a karanténhelyzet oldása után. A nyilvános (!) megnyitó június 21-én, vasárnap 18 órakor kezdődik a Jurisics-vár lovagtermében. Nyílik a nyár. Ráadásul ez lesz Gergye Krisztián első önálló kiállítása.

Ölbei Lívia

Levitáció: határpillanat Gergye Krisztiánnal a várudvaron 2019 nyarán. Most jön a tárlatnyitó

Fotó: VN/Kőszegi Várszínház

A vizuális művészetek erejét táncos munkáiba is inspiratívan beemelő Gergye Krisztián most képzőművészként lép a közönség elé: első önálló kiállítása Levitációk címmel szülővárosában, Kőszegen nyílik meg vasárnap 18 órakor– Vojnich Erzsébet (viszont)köszöntőjével, Lőrinc Katalin táncművész közreműködésével.

A kiállítás kurátora Trifusz Péter.

Olyan energiák sűrűsödnek a sokat látott lovagteremben, amelyekből a közönség is táplálkozhat. Csak egy-egy szál a kötődések, összefüggések sűrű szövetéből: Vojnich Erzsébet festményei szerepet kaptak, új kontextusba kerültek a Kokoschka babája című Gergye Krisztián-előadásban. Lőrinc Katalin pedig azon táncoskollégák közé tartozik, akiket Kőszegen is láthattunk: egyszer-volt, megismételhetetlen Gergye-előadásban.

Levitáció: határpillanat Gergye Krisztiánnal a várudvaron 2019 nyarán. Most jön a tárlatnyitó
Fotó: VN/Kőszegi Várszínház

A Levitáció pedig az az egyszemélyes Gergye Krisztián-előadás, amelyet a tavaly nyári közönség zuhogó esőben ámult végig a kőszegi várudvaron. Hol van a tavalyi eső? Vasárnap megnyílik a Levitációk című Gergye Krisztián-kiállítás. Lebeg a nyár.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában