Otthonról lehetett bekapcsolódni

2020.06.01. 20:50

Rákattantak az Agora gyereknapjára

Online gyermeknapot tartott az Agora Szombathelyi Kulturális Központ. A Facebook-elemzés szerint az oldalon több mint 22 ezren nézték a videókat.

Merklin Tímea

A Mesebolt A háromágú tölgyfa tündérével vett részt a programban. Gyurkovics Zsófia, Kosznovszky Márton, Varga Bori

Fotó: Horváth Balázs

Halász Judit beköszönő videójában Fülessel – Micimackó barátjával – a karjában arról beszélt, hogy szomorú, mert idén nem találkozhat a gyerekekkel, de reméli, hogy a jövő év minden napját gyereknappá lehet változtatni. Köszöntésül egy korábbi felvételt küldött az Agora-oldalon. A Dal a miénk Junior programban egy izgalmas Pál Utcai Fiúk-feldolgozást hallhattunk. Dalbejátszással küldött üzenetet Ruttkai Bori is.

A Mesebolt A háromágú tölgyfa tündérével vett részt a programban.
Gyurkovics Zsófia, Kosznovszky Márton, Varga Bori
Fotó: Horváth Balázs

Az Agora munkatársai – köztük Horváth Kati, Jóna Tímea – kézműves foglalkozásokkal készültek, a tárgyakat a gyerekek otthon készíthették el, aki elégedett volt a munkájával, beküldhette az alkotása képét. Zsirai Dóra kézműves kihívásokat csinált újrahasznosítható hulladékokból.

Volt játék a fonalakkal, egy másik kisfilm másfél percbe gyorsítva tanított meg arra, hogyan lehet emlékkönyvet gyártani. Király Piroska videói az édesanyja, Geosits Judit keze munkáját mutatták be: miként készül a kismadár, a tojáscukorkával töltött posztócsibe, a papírvirág, a szélzsák vagy a pörgettyű. Virtuális kiállításként bemutatták az Óperenciás meseillusztrációs rajzpályázat díjazott alkotásait. Megosztották a Kultúrkarantén programjait, újdonságokkal.

Az Agora régi kedves partnerei között ott volt a Mese­bolt Bábszínház A háromágú tölgyfa tündérével; a Dr. Bohóc Mosolyszolgálat, amely vidám összeállítással készült. Minden órában vagy egy kvízzel, vagy egy játékkal találkozhattak az érdeklődők. Nagy kedvenc volt a kisfilm, amely az Alpok Alfa Kutyaiskola pedagógusaival és nebulóival készült, a csupa ügyes, okos, kajla, vidám és imádni való kutyussal.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában