Örömhír

2020.10.13. 07:00

Végre! Újra színpadra lépnek a celldömölki bábjátékosok

Végre! Nagy Márta, a két celli bábcsoport vezetője örömmel adta hírül, hogy tavasz óta először újra színpadra készülnek. Igaz, csak a felnőtt bábosokkal működő Ultraviolák csoport utazhat.

Ölbei Lívia

Az a legfontosabb, hogy a bábozás nem szűnt meg

Fotó: VN-archív

Október 24-én a KMKK Ultraviolák csoportja a káldi kultúrház mesemondó versenyén lép föl: a több mint 50 elő­adást megért, fesztiváli arany minősítéssel elismert Vásári komédiákkal. A városi iskola gyerekcsoportja, a Tücsök nem utazhat a járvány miatt. Tavasszal elmaradt a kismarosi és az egri országos fesztivál; az őszi pótlásra sincs remény.

Az a legfontosabb, hogy a bábozás nem szűnt meg Fotó: VN-archív

A Magyar Bábjátékos Szövetség meghirdette a válogatót az újrainduló Játsszunk bábszínházat! című tévés vetélkedőre, ahol anno kétszer is képernyőre került a Tücsök. Nagy Márta szerint erre most kicsi az esély. De jelenleg az a legfontosabb, hogy a Tücsök működik. A szakkörnek hat osztályból 26 tagja van: kiscsoportos foglalkozásokat tartanak, délután is csak az egy osztályból valók lehetnek együtt. Ki-ki a saját osztályának készül műsorral, a felvétel a szülőkhöz is eljut. Az új Ultraviolák-bemutató december elején várható.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában