Álarcos komédia

2020.10.26. 07:00

WSSZ: Caragiale-olvasópróba Mohácsiékkal

Nem először rendez Caragiale-komédiát a szombathelyi színházban Mohácsi János. Most a Farsang következik, Farsangi játék címmel. Megvolt az olvasópróba.

Ölbei Lívia

Caragiale-olvasópróba a WS Színházban. A maszk mögött: Jámbor Nándor

Fotó: Mészáros Zsolt/WSSZ

Azt már láthattuk Szombathelyen, hogy milyen a Caragiale-féle Zűrzavaros éjszaka, ha a Mohácsi testvérek veszik kezelésbe, most következik – Szász János fordítására alapozva – a Farsangi játék. A borbély után – játssza Kocsis Pál – két nő is ácsingózik, a férjek értelemszerűen féltékenyek. Ráadásul farsang van, amikor ki-ki álarcot ölt (lásd még: maszk), ebből pedig orbitális félreértések keletkeznek. A színpadon mások mellett Endrődy Krisztián, Lábodi Ádám, Balogh János, Alberti Zsófi, Orosz Róbert, Herman Flóra, Major Erik, Vlahovics Edit. Plusz „a sárga földig lejózanodott román nép farsang idején”: Dunai Júlia, Hajdu Péter István, Hajmási Dávid, Jámbor Nándor, Nagy-Bakonyi Boglárka, Szabó Róbert Endre. Marcello, zenész: Kovács Márton; Adamo, zenész: Móser Ádám. Díszlet: Khell Zsolt. Jelmez: Remete Kriszta. Rendező: Mohácsi János. Bemutató: 2020. december 4-én 19 órakor a nagyszínpadon.

Caragiale-olvasópróba a WS Színházban. A maszk mögött: Jámbor Nándor Fotó: Mészáros Zsolt/WSSZ

Addig is: a WSSZ pótolja a járványhelyzet miatt elmaradt bérletes előadásait. Október 27-én például újra színen az Equus, Jordán Tamással, Nagy-Bakonyi Boglárkával, Major Erikkel, Zsótér-rendezésben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában