Zarándokfilm

2021.09.15. 08:50

Lelki útkeresés Szent Ignác nyomában Szombathelyen

Kedden este a Savaria moziban tartották meg Tolvaly Ferenc: Szent Ignác útja című zarándokfilmjének közönségtalálkozóval egybekötött díszbemutatóját.

Tersztyánszky Krisztina

A négy főszereplő fiatal magyar zarándok jezsuita lelki vezetőjével Loyolából, Szent Ignác 640 kilométeres zarándokútján indul el és jut el Manresába. Ezzel nemcsak egy csodálatos külső utat, hanem egy belső zarándoklatot is bejárnak önmaguk megtalálása útján. Erről Merkli Ferenc vasszécsenyi plébános, a közönségtalálkozó házigazdája – maga is egykori jezsuita növendék – beszélt a szép számú közönségnek a film megtekintése előtt. Személyes tapasztalataira építve elmondta: a fiatalok számára egyre vonzóbbak a zarándokutak, ezek számukra az egyház „élő csücskei”, ahova mobiltelefonjaikat félretéve is szívesen elindulnak. A filmben négy dolog találkozik – mondta –: a remek operatőri munka, a tartalomhoz kapcsolódó zene, a csodálatos spanyol természet és mindenekfölött a külsőleg és belsőleg megtett út egysége, egymásra hatása.

A tavaly nyáron forgatott film megtekintése után Tolvaly Ferenc író-rendezővel és Balázs Zsuzsanna társ-forgatókönyvíróval beszélgethettek a díszbemutató vendégei.

Kiemelt képünkön: Tolvaly Ferenc, Balázs Zsuzsanna és Merkli Ferenc a moziban tartott közönségtalálkozón

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában