Értékek hete programsorozat

2022.10.09. 11:58

Berzsenyi-versekkel ünnepeltek Egyházashetyén

Berzsenyi-verseket mondtak, népdalokat énekeltek a helyi nyugdíjasok összejövetele alkalmából Egyházashetyén a Vas Megyei Értékek Hete programsorozatban szombaton.

Merklin Tímea

Zolnainé Nábrádi Györgyi, a helyi értéktárbizottság és a Múzsa Egyesület elnöke, a Hetyei Daloskör tagja szervezőként elmondta, hogy rendszeres versmondója a falubeli ünnepeknek, ezúttal Berzsenyi-verseket választott, mert a helyi értékek fókuszba állítására szólt a Nemzeti Művelődési Intézet vasi igazgatósága felhívása. Az egyházashetyei Berzsenyi kultusz ápolása a Vas Megyei Értéktár része kulturális örökség kategóriában.

 

 A Hetyei Daloskör népdalokat énekelt, Németh László zongorázott a műsorban, amellyel az Őszikék Nyugdíjas Klubot örvendeztették meg, ahol egyébként az aktuális névnapokat ünnepelték. A rendezvényen részt vettek azok az önkormányzati és értéktárbizottsági tagok is, akik éppen nem szüreteltek, illetve a pártoló tagok – köztük fiatalok –, valamint az unokák, akik szívesen jöttek el a nagyszüleikkel.  

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában