Kultúra

2022.10.04. 14:27

Múzeumok hosszú éjszakája Ausztriában

Mintegy 630 múzeum, galéria és kulturális intézmény nyitja meg kapuit a látogatók előtt holnap, szombat este a sorrendben 22. múzeumok hosszú éjszakáján. Az ORF szervezésében megvalósuló programon minden korosztálynak érdekes élményeket, kalandokat kínálnak a kiállítóhelyek.

vaol.hu

Forrás: magyarok.orf.at

Burgenlandban 33 múzeum tart nyitva este hat és éjjel egy óra közt. A látogatók olyan különleges helyekre nyerhetnek bebocsátást, mint a KQ32 művészeti közösség Kismartonban, a Weissenbacher-műterem Oszlop (Oslip) településen és az A-Nobis pezsgőpincészet Zurányban (Zurndorfban.) De egy éjszakára feltárulnak az illmici kerékpármúzeum, az egykori kaboldi (Kobersdorf) zsinagóga és a rohonci (Rechnitz) magán wurlitzer-múzeum titkai is - írja a magyarok.orf.at.

szervezők a családokra is gondoltak: Fraknó várában például a gyerekek sárkányvadászatra indulhatnak. A kismartoni egyházmegyei múzeumban „a pápa elveszett sapkájának“ nyomába eredhetnek, az Esterházy-kastélyban pedig az olykor szigorú, de annál érdekesebb főúri etikett szabályait ismerhetik meg a legkisebbek.

A fővárosban 112 helyszín tart nyitva egészen éjjel egy óráig. A múzeumok hosszú éjszakáján a klasszikus gyűjtemények, mint a Belvedere vagy a Természettudományi Múzeum, különleges vezetésekkel, programokkal várják a látogatókat, akik ezen az estén olyan kevéssé ismert helyekre is beléphetnek, mint a temetkezési múzeum a Zentralfriedhof területén. A cirkuszmúzeumban varieté-show látható, a bécsi belvárost pedig egy angol emeletes busszal is bejárhatják a szerencsések.

A múzeumok hosszú éjszakáján egy jeggyel látogatható az összes résztvevő intézmény. A helyszínek közt éjszakai külön buszok szállítják az utasokat, Bécsben pedig a belépővel a teljes tömegközlekedés is használható.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában