Opera

2022.11.29. 12:32

Carmen a Szentmargitbányai Kőfejtőben - Carmen szerepében az operavilág egyik legkeresettebb művésznője

A 2023-as operaszezonban George Bizet Carmenjének köszönhetően lesz a világ zenekedvelőinek találkozóhelye a Szentmargitbányai Kőfejtő.

Polgár Patrícia

Forrás: ORF

Arnaud Bernard rendezésében a darab premierje 2023. július 12-én lesz. Carmen szerepében az operavilág egyik legkeresettebb művésznője, Kristine Opolais szoprán énekes debütál a kőfejtő színpadán – számolt be az osztrák közszolgálati média magyar nyelvű hírportálja.

Bár napjainkban többnyire mezzoszopránok interpretálásában hallhatjuk Carment, most Kristine Opolais lett szoprán énekes is elvállalta a szerepet. A francia rendező, Arnaud Bernard a kőfejtőben Alessandro Camera látványtervezővel és Carla Ricotti jelmeztervezővel dolgozik együtt. Munkájuk nyomán egy vadonatúj produkció születik: a régmúlt idők álomvilágot idéző filmstúdiójává alakítják át a Szentmargitbányai Kőfejtő kulisszáit – írta meg a magyarok.orf.at.

Arnaud Bernard irányításával a nemzetközi élvonalba tartozó énekesekből álló együttes szólaltatja majd meg Bizet muzsikáját. Kristīne Opolais mellett a norvég Lilly Jørstad, mezzoszopránt, valamint az olasz Francesca di Saurot hallhatják a látogatók majd Carmen szerepében. A boldogtalan szerelmes, Don José szerepében Migran Agadzhanyan, Matthew White és Brian Michael Moore lépnek majd a különböző szereposztásokban színpadra. A hűséges Micaela szerepében Carolina López Morenot láthatják majd, aki két évvel ezelőtt a Turandot Liù-jaként órási sikert aratott itt a Szentmargitbányai Kőfejtőben. További szereposztásban két fiatal szopránt, Yulia Suleimanova-t és Ana Garotic-ot hallhatjuk majd. A rámenős torreádort, Escamillot az olasz baritonsztár, Vittorio Prato, illetve Sergey Kaydalovo viszi színpadra.

Az elmúlt évekhez hasonlóan jövőre is a kiváló és jól bevált kórus, a Walter Zeh irányítása alatt álló Philharmonia Chor Wien lép fel. A kőfejtő rezidens zenekara ismét a negyedik évadába lépő, a három magyar zenekar tagjaiból összeálló Piedra Fesztiválzenekar lesz. A két évvel ezelőtti Turandotban a látványos kaszkadőrmutatványokért felelős Ran Arthur Braun kaszkadőrcsapata mellett, ismét száz, minden korosztályt képviselő statisztákból álló csapat lép majd fel a kőbánya hatalmas, természetes színpadán - derült ki a bécsi MQ Múzeumnegyedben tartott szombati sajtótájékoztatón.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában