Vas megyei növendékeket is díjaztak

2022.11.27. 14:02

Ők a XVII. Országos Koncz János Hegedűverseny díjazottjai

November 24-26. között rendezték meg Szombathelyen a XVII. Országos Koncz János Hegedűversenyt, amely immár közel fél évszázados múltra tekint vissza – 1974. óta háromévente ad helyet a megyeszékhely az országos eseménynek. Idén 38 hegedűsnövendék vett részt a versenyen, négy korcsoportban.

Polgár Patrícia

Koncz János hegedűverseny - díjátadó

Fotó: © Unger Tamás

A verseny nyitógáláját csütörtökön este tartották meg a Bartók Teremben, a versenyprogramok pénteken és szombaton zajlottak. A díjkiosztót szombaton délután tartották, ahol Vas megyei növendékeket is díjaztak.

Az I. korcsoportban a Siklósi Táncsics Mihály Gimnázium, Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola diákja, Krutek Anna végzett az első helyen. A II. korcsoportban Lochmann Sophie Lénát, a budapesti Tóth Aladár Zeneiskola AMI növendékét díjazták az első helyen. Különdíjat nyert Polgár Sára Lili, a Szombathelyi Bartók Béla Zeneiskola AMI kis hegedűse. A III. korcsoport első díját Berec Laura, a Tóth Aladár Zeneiskola AMI diákja zsebelte be. A V. korcsoportban a szegedi Király-König Péter Zenei AMI színeiben induló Demeter Dóra Bianka, valamint Paksi Liza, a Szombathelyi Bartók Béla Zeneiskola - AMI növendéke végzett az első helyen. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában